Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Nέα πεντάστερα ξενοδοχεία έρχονται στη Χαλκιδική

 Σε πόλο έλξης επενδύσεων μεγάλης κλίμακας εξελίσσεται η Χαλκιδική με την ανάληψη από την Fraport της ευθύνης λειτουργίας του Αεροδρομίου Μακεδονία να δημιουργεί προϋποθέσεις για την προσέλκυση ξένων funds. Με στόχο τους τουρίστες υψηλού οικονομικού επιπέδου που συρρέουν από την Ρωσία ή και οδικώς από τα Βαλκάνια, μετά και την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική Τουρκία, οι επενδύσεις στα καλλίγραμμα πόδια της ανέρχονται στα 300 εκατ. ευρώ μόνο την τελευταία τριετία.

 

Στο χορό της τουριστικής ανάπτυξης έρχονται μάλιστα να προστεθούν δύο νέες ξενοδοχειακές μονάδες, δυναμικότητας 300 κλινών η κάθε μια, και αξίας άνω των 40 εκατ. ευρώ στην περιοχή Ξηροποτάμι κοντά στην Ιερισσό.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, οι δύο νέες ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται στη φάση αδειοδότησης, με τις εκτάσεις να έχουν ήδη αγοραστεί από ένα fund ρωσικών συμφερόντων. Στο σχήμα μάλιστα σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς εμπλέκονται και ινδοί επενδυτές, και συγκεκριμένα ο όμιλος Tata, γνωστός κυρίως από τα φορτηγά του, ο οποίος διατηρεί πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

 

H Tata Group πολυεθνική με την μητρική εταιρεία να έχει έδρα στη Βομβάη της Ινδίας, ιδρύθηκε το 1868 από τον Jamshedji Tata και απέκτησε διεθνή αναγνώριση μετά την εξαγορά πολλών εταιρειών παγκοσμίως. Σήμερα πρόκειται για τον μεγαλύτερο όμιλο της Ινδίας με τα έσοδά του το 2015-16, να φτάνουν στο σύνολό τους τα 103,51 δισ. δολάρια.

Οι εταιρείες του ομίλου συνολικά απασχολούν πάνω από 660.000 άτομα, με κάθε επιχείρηση του ομίλου να λειτουργεί ανεξάρτητα και υπό την καθοδήγηση του δικού της διοικητικού συμβουλίου. Οι εισηγμένες εταιρείες του ομίλου φτάνουν τις 30. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται εκτός από την Tata Motors, οι Tata Steel, Tata Consultancy Services, Tata Power, Tata Chemicals, Tata Global Beverages Tata Communication και Taj Group, ξενοδοχειακός όμιλος που διαχειρίζεται περισσότερα από 108 ξενοδοχεία στην Ινδία και 17 ξενοδοχεία σε Ηνωμένο Βασίλειο, Αμερική Αφρική Μαλδίβες Μαλαισία, Μπουτάν, Σρι Λάνκα και αλλού.

 

Στα τρία καλλίγραμμα «πόδια» της Χαλκιδικής όμως έχουν επενδύσει κι άλλες τρεις εταιρείες με τις νέες πεντάστερες μονάδες του να αναμένονται το προσεχές διάστημα. Ήδη στα μέσα του Ιουνίου του 2017 τοποθετείται το άνοιγμα μιας ακόμα ξενοδοχειακής μονάδας στην Κασσάνδρα από τον όμιλο Σάνη των αδερφών Ανδρεάδη. Ο λόγος για το ξενοδοχείο Sani Dunes, οι εργασίες του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει. Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας η επένδυση ανέρχεται στα 24,2 εκατ. ευρώ. Η νέα μονάδα πέντε αστέρων, σε έκταση 41 στρεμμάτων, θα έχει δυναμικότητα 136 δωματίων και σουιτών, ενώ παράλληλα θα περιλαμβάνει τρία εστιατόρια, σκεπαστή πισίνα και spa.

 

Μια δεύτερη επένδυση, με ρωσικό αυτή τη φορά «άρωμα» προχωρά στη Νικητή στη Σιθωνία. Το ύψος της φθάνει τα 30 εκατ. ευρώ και προβλέπεται η κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων που θα αναπτυχθεί σε έκταση 2.500 τ.μ.

 

Η τρίτη επένδυση περιλαμβάνει την δημιουργία οικισμού 150 παραθεριστικών κατοικιών, οι οποίες θα διατεθούν προς πώληση στο συγκρότημα Miraggio Thermal Spa Resort στην περιοχή Κάνιστρο στο Παλιούρι, με βασικό επενδυτή τον Ελληνορώσο επιχειρηματία Ανδρέα Ραγότη, το οποίο το 2016 διένυσε την πρώτη του σεζόν. Η κατασκευή της πρώτης φάσης του συγκροτήματος ξεκίνησε το 2014 και σήμερα λειτουργεί με 304 δωμάτια και σουίτες, τα περισσότερα εξ αυτών με ιδιωτική πισίνα ενώ η κατασκευή των κατοικιών , που ανήκει στην δεύτερη φάση της εταιρείας απαιτεί κεφάλαι ύψους 120 εκατ. ευρώ.

 

Είχε προηγηθεί επίσης πριν από δύο χρόνια το άνοιγμα της πολυτελούς μονάδας Pomegranate Wellness Spa Hotel στη νέα Ποτίδαια, πρώην Portes Hotel, το οποίο πέρασε το 2011 σε ρωσικά χέρια και ανακαινίστηκε ριζικά. Η επένδυση εκτιμάται ότι ξεπέρασε τα 20 εκατ. ευρώ.

 

Σε φάση ολοκλήρωσης, τέλος, βρίσκεται η επέκταση του πεντάστερου συγκροτήματος Eagles Palace στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής, της οικογένειας Τορνιβούκα, με την κατασκευή 40 βιλών πάνω από το υφιστάμενο ξενοδοχείο. Η νέα επένδυση, η οποία θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει τον Μάιο του 2017, θα δημιουργήσει 60 νέες θέσεις εργασίας και θα κοστίσει 11 εκατ. ευρώ.

Πηγή: insider.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα