Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κυριακή Μάλαμα: Ανάγκη επιτάχυνσης κι εμβάθυνσης των μέτρων στήριξης των πληγέντων στη Χαλκιδική

Σε δήλωσή της η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα αναφέρει:

 

"Με δεδομένο ότι πέντε Δήμοι της Χαλκιδικής έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το Νομό στις 11.7.2019, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη στήριξης των πολιτών που επλήγησαν, των επιχειρήσεων, των αγροτών και της οικονομίας συνολικά της περιοχής.

 

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έχουν επισημάνει και οι φορείς του εμπορικού κι επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής, θα πρέπει άμεσα να δοθεί αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά που δοκιμάστηκαν. Για τους αγρότες η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων μέσω του ΕΛΓΑ θα πρέπει να προχωρήσει τάχιστα.

 

Τέλος, είναι σημαντικό όλες οι ζημιές που προκλήθηκαν στις υποδομές να μπορέσουν να καλυφθούν γρήγορα και με απόλυτη επάρκεια από τους πόρους και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει το υπουργείο εσωτερικών κι άλλοι συναρμόδιοι φορείς. "

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα