Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ζημιές σε σχολεία και κτίρια υγείας έδειξε ο πρώτος έλεγχος της ΚΤΥΠ

Ζημιές σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια της Χαλκιδικής κατέδειξε ο έλεγχος και η αυτοψία της εταιρείας Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ ΑΕ) στα δημόσια κτίρια της πληγείσας περιοχής. 

 

Κλιμάκιο ελεγκτών-μηχανικών της ΚΤΥΠ, υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο, Γιάννη Χαρωνίτη και τον γενικό διευθυντή Έργου της εταιρείας, Θεόδωρο Κυριαζόπουλο βρίσκονται απο χθές στην Χαλκιδική, κατόπιν εντολής του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

 

Ήδη μέσα στο πρώτο 24ωρο ελέγχθηκαν 12 κτίρια (σχολικές μονάδες, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί και το Κέντρο Υγείας Καλλικράτειας) και σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Νέων Μουδανιών, υπό τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, παρουσιάστηκαν τα στοιχεία των πρώτων αυτοψιών, σύμφωνα με τα οποία στα περισσότερα σχολικά κτίρια, καταγράφονται μικρές υλικές ζημιές κυρίως στις στέγες και σχεδιάστηκαν τα επόμενα βήματα για την καταγραφή και την αποκατάσταση των ζημιών.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, ο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, οι δήμαρχοι της περιοχής, ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ, του Στρατού, του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ. Και τόσο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών όσο και οι υπόλοιποι φορείς, εξήραν την άμεση ανταπόκριση και κινητοποίηση του μηχανισμού της ΚΤΥΠ ΑΕ.

 

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος αυτοψίας στα εξής κτίρια:

 

1. Βρεφονηπιακός Σταθμός Καλλικράτειας, όπου εντοπίστηκε αποξήλωση και σπάσιμο αρκετών κεραμιδιών της στέγης καθώς και αποξήλωση των οριζόντιων υδρορροών.

2. 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλλικράτειας, όπου εντοπίστηκε αποξήλωση τμήματος κιγκλιδωμάτων περίφραξης του αύλειου χώρου λόγω καταπτώσεις δέντρων.

3. 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλικράτειας, στο οποίο δεν εντοπίστηκαν ορατές ζημιές παρά μόνο αποκόλληση ενός τμήματος υδρορροής

4. Λύκειο Καλλικράτειας, όπου εμφανίζεται μετατόπιση - αποξήλωση μονάδων κλιματισμού στο δώμα του κτιρίου.

5. Κέντρο Υγείας Καλλικράτειας, στο οποίο δεν παρουσιάζονται ορατές ζημιές στην επικάλυψη του κτιρίου όμως από μαρτυρία κατά την έντονη βροχόπτωση υπήρχε εισροή υγρασιών και διέλευση αυτών από τις ηλεκτρικές οδεύσεις.

6. 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουδανιών, στο οποίο εντοπίστηκαν σποραδικές αποκολλήσεις τμημάτων επιχρίσματος στην πίσω όψη του κτιρίου επί οδού και στην πλαϊνή επί της οδού Θεσσαλονίκης. Επίσης στον αύλειο χώρο η κατάπτωση δέντρου προκάλεσε αποκόλληση στηθαίων παρτεριού και ανωμαλία στην επιφάνεια πλακών πεζοδρομίου σε χώρο προαυλισμού.

7. 1ο Γυμνάσιο Μουδανιών, στο οποίο εντοπίστηκε αποξήλωση και σπάσιμο κεραμιδιών στην στέγη του κτιρίου.

8. Γενικό Λύκειο Μουδανιών, όπου παρουσιάζεται αποξήλωση και σπάσιμο κεραμιδιών στην στέγη του κτιρίου καθώς και καταπτώσεις μεταλλικών ιστών στήριξης κεραιών.

9. 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουδανιών, στο οποίο εντοπίστηκε αποξήλωση και σπάσιμο κεραμιδιών στην στέγη του κτιρίου

10. 4ο Δημοτικό Σχολείο Μουδανιών, το οποίο δεν παρουσιάζει ορατές ζημιές.

11. Βρεφονηπιακός σταθμός Μουδανιών, στον οποίο εντοπίστηκε αποξήλωση και σπάσιμο κεραμιδιών στην στέγη του κτιρίου. Κατάπτωση δέντρων.

12. Τεχνικό - Επαγγελματικό Λύκειο- ΙΕΚ Μουδανιών, το οποίο δεν παρουσιάζει ορατές ζημιές.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα