Κυριακή, 15 Μαρτίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

 Με απόφαση του Αντιπεριφερείαρχη Χαλκιδικής για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών Πυρκαγιών και εξαιτίας του ότι η Χαλκιδική βρίσκεται σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων:

 

α) Χερσόνησο Κασσάνδρας – Περιοχή Μεσονήσι, κορυφογραμμή από Κασσανδρινό μέχρι Αγία Παρασκευή,

β) Χερσόνησο Σιθωνίας – Κορυφογραμμή από Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι Συκιά,

γ) τις δασικές περιοχής Ουρανούπολης και Κομίτσας και την περιοχή Κά-καβος την Τετάρτη 10.07.2019 και από ώρες 09.00 έως 09:00 το πρωί της επομένης 11.07.2019.


Η απόφαση ισχύει από σήμερα 10-7-2019 έως 11-7-2019.

Ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών Πυρκαγιών αντιπυρικής προβλέπει ότι «κάθε φορά που ο δείκτης του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, ανεβαίνει στο 4 ή στο 5, ή στο 3 παρουσία ισχυρών ανέμων (> 5 μποφόρ), και για όλο το διάστημα που είναι σε ισχύ, καθ’ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, να ενεργοποιείται η εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και ευπαθείς περιοχές και όπως είναι το δάσος Ταξιάρχη, τα δάση Σιθωνίας και Κασσάνδρας κλπ, μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας..."

🐝 Σεμινάριο Μελισσοκομίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου 2026 στις 16:00, στις εγκαταστάσεις του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Νικήτης. Κεντρική εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η Δρ. Φανή Χατζήνα, Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής (πρώην Ινστιτούτο Μελισσοκομίας).

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα