Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η ώρα της κάλπης - Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Έλληνες πολίτες προκειμένου να εκλέξουν εκείνους που θα τους εκπροσωπήσουν στη Βουλή.

 

Στη Χαλκιδική η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά από το πρωί και οι εκλογείς στο νομό ανέρχονται  σε 104.528. Είναι οι πρώτες βουλευτικές εκλογές της μεταμνημονιακής εποχής και οι 19ες της μεταπολίτευσης.

 

Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν όλοι όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος διεξαγωγής τους. Άρα για τις εκλογές του 2019, μπορούν να ψηφίσουν όσοι έχουν γεννηθεί από 1/1/2002 μέχρι και 31/12/2002.

 

Ο εκλογέας στη Χαλκιδική μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων του συνδυασμού, σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο έναν σταυρό προτίμησης παραπλεύρως του ονόματός τους, διότι στις εκλογικές περιφέρειες, όπως στη Χαλκιδική, όπου εκλέγονται από ένας ως και τρεις βουλευτές, βάζουμε έναν σταυρό.

 

Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν πού ψηφίζουν: Μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr «Μάθε πού Ψηφίζεις». Καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, από Δευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 17:00.

 

Αυξημένη είναι η κίνηση στον δρόμο για Χαλκιδική, καθώς οι Θεσσαλονικείς φαίνεται ότι δεν χάνουν το μπάνιο στη θάλασσα. 

Συγκεκριμένα από τον Κ12 στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Μουδανιών και μέχρι τον κόμβο του Νέου Ρυσίου η κίνηση των οχημάτων είναι μεγάλη, με το μποτιλιάρισμα να ακινητοποιεί τα αυτοκίνητα.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα