Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Στις 26 Ιουνίου ξεκινάει η εκδίκαση της υπόθεσης του λάκκου Καρατζά

Στις 26 Ιουνίου ξεκινάει η εκδίκαση της υπόθεσης του λάκκου Καρατζά και για άλλη μια φορά 25 άνθρωποι –και μια ολόκληρη κοινωνία- θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

 

Ο Δήμος Αριστοτέλη αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι οι κάτοικοι είναι αντιμέτωποι με ένα κατηγορητήριο χιλιάδων σελίδων που συντάχθηκε με μοναδικό σκοπό την κατατρομοκράτηση της τοπικής κοινωνίας και την εξολόθρευση κάθε φωνής που αντιδρά στην καταστροφή και τη λεηλασία του τόπου. 

 

"Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι στη δίκη αυτή, όπως και σε πολλές ακόμα που είδαμε ως τώρα να διαδραματίζονται, η σκευωρία θα αποκαλυφθεί και τα στημένα κατηγορητήρια θα καταπέσουν, γιατί εξ αρχής δεν είχαν κανένα απολύτως έρεισμα παρά μόνο τη διαρκή προσπάθεια της πολυεθνικής εταιρείας να εκβιάσει τη συνείδηση των κατοίκων της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής και να επιβάλει τα καταστροφικά σχέδιά της. Μιας προσπάθειας που δυστυχώς τότε είχε αρωγούς τόσο την προηγούμενη δημοτική αρχή όσο και τις πολιτικές του δόγματος «επένδυση με κάθε κόστος».

Άλλωστε ο εκβιασμός από πλευράς της εταιρείας δεν αφορά μόνο τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής. Αποτελεί την πάγια τακτική της να εκβιάζει όποιον δεν μπορεί να εξαγοράσει, από τον απλό πολίτη μέχρι ολόκληρες κυβερνήσεις. 

Ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη, παραμένουμε σταθερά αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια στοχοποίησης των δημοτών μας, με κριτήριο τις απόψεις τους για τη μεταλλευτική δραστηριότητα. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους διωκόμενους συνδημότες μας, καθώς και τις ευχές και την πεποίθησή μας για την δίκαιη και ευτυχή έκβαση και αυτής της δικαστικής περιπέτειας που ξεκινά την Τετάρτη 26 Ιουνίου στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικά ευαισθητοποιημένους πολίτες να βρίσκονται εκεί" καταλήγει ο Δήμος Αριστοτέλη.

 

Δήλωσης Κατερίνας Ιγγλάζη

 

Σε λίγες ώρες ξεκινάει η τελευταία από τις μεγάλες δίκες που αφορούν το Κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, αυτή του Λάκκου Καρατζά, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Καλούμαστε λοιπόν να είμαστε εκεί, να είμαστε ενωμένοι για να στηρίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους διωκόμενους συμπολίτες μας, δηλώνοντας με την παρουσία μας ότι δεν έχουμε ξεχάσει, ότι ο αγώνας αυτός είναι διαρκής και ότι οι άνθρωποι που βρέθηκαν στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών επί κυβέρνησης ΝΔ δεν είναι σε καμία περίπτωση μόνοι τους.

 

Ελπίζουμε για ακόμη μία φορά η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να δικαιωθούν οι ίδιοι οι διωκόμενοι, οι οικογένειές τους αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία που συμμετέχει σε αυτό τον δίκαιο και ειρηνικό αγώνα. Στηρίζω με την παρουσία μου και με όλες μου τις δυνάμεις τους διωκόμενους συμπολίτες μας, μέχρι να ολοκληρωθεί και η τελευταία δικαστική περιπέτεια του κινήματος και μέχρι να σταματήσουν σε όλα τα μέτωπα τα καταστροφικά σχέδια της El Dorado.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα