Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πολύχρονο: Μάχη ζωής από 15 ανθρώπους για να ξεκινήσει μια καρδιά!

Πρωινή κλήση στο πλήρωμα του ασθενοφόρου Κασσάνδρας για 64χρόνο με λιποθυμικό επεισόδιο. Ο άνθρωπος δεν έχει συνέλθει!

Το ασθενοφόρο ξεκινάει. Το πλήρωμα ειδοποιεί παράλληλα την ομάδα εκπαιδευμένων πολιτών του Πολυχρόνου (Αλεξάνδρα, Γιώργος, Σάκης), για πιθανή καρδιακή ανακοπή!

Κλήση από τους πολίτες, έχουν διαπιστώσει πως πρόκειται όντως για καρδιακή ανακοπή και έχουν χορηγήσει την πρώτη απινίδωση με τον Απινιδωτή της κοινότητας.

 

Το πλήρωμα φτάνει και ξεκινάει πλέον εξειδικευμένη υποστήριξη της ζωής (ALS), ενώ έχουν χορηγηθεί ήδη 2 απινιδωσεις από τους πολίτες με αδιάλειπτη ΚΑΡΠΑ

Η ΚΑΡΠΑ και οι απινιδώσεις εναλλάσσονται. Στην ιδιαίτερη ομάδα αναζωογόνησης προστίθενται η Κούλα (νοσηλεύτρια) και ο Ηλίας (επειγοντολογος).

 

Μετά από 12 απινιδωσεις και 40 λεπτά αναζωογόνησης, το θύμα αποκτάει σφυγμό και δική του αναπνοή, έχει επιστρέψει στη ζωή! 

 

Το πλήρωμα με την βοήθεια πολλών εκπαιδευμένων πολιτών που έχουν πλέον καταφτάσει, παραλαμβάνει τον ασθενή για το ΚΥ Κασσανδρείας. Κατά τη διακομιδή η καρδιά του θύματος σταματάει... Το ασθενοφόρο ακινητοποιείται. Ξεκινάει ΚΑΡΠΑ και μετά από μία απινιδωση το θύμα επιστρέφει εκ νέου στη ζωή!!

 

Πρώτος σταθμός το ΚΥ Κασσανδρειας. Εκεί οι γιατροί Σοφία και η Τζετα με τη νοσηλεύτρια Ειρήνη σταθεροποιούν τον ασθενή.

Το ασθενοφόρο ξεκινάει για το νοσοκομείο Πολυγύρου, ενημερώνοντας για αναμονή της ομάδας αναζωογόνησης και της αναισθησιολόγου.

 Η αναισθησιολογος (Λίτσα, εκπαιδεύτρια ALS) διασωληνώνει τον ασθενή, παραγγέλνει εξετάσεις παρουσία καρδιολόγου και νοσηλευτριών και ο καθένας κάνει αυτό που χρειάζεται.

 

Το ασθενοφόρο αποχωρεί από το Νοσοκομείο. Τα οξυγόνα έχουν σχεδόν αδειάσει, οι αναρροφήσεις έχουν γεμίσει, τα φάρμακα έχουν ελλείψεις, η μπαταρία του μόνιτορ σχεδόν άδεια, τα υλικά όλα στο πάτωμα... Ο Αναστάσης, ο Πέτρος και η Τζέτα όμως είναι ευτυχισμένοι, γιατί παρέδωσαν έναν ολοζώντανο άνθρωπο!

 

Το πρώτο τηλεφώνημα πάει στους εκπαιδευμένους πολίτες του Πολυχρόνου που είχαν αγωνία: 

- ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ 

- ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ 

- ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ❤️

- Mr Kaas, να μας ΖΗΣΕΙΣ !!!

 

Ο κύριος Kaas είναι το 17ο θύμα καρδιακής ανακοπής που επιστρέφει στη ζωή τα τελευταία 3 χρόνια, με την συμμετοχή απλών εκπαιδευμένων πολιτών!!

 

Το δίκτυο εκπαιδευμένων πολιτών και απινιδωτών στα Ελληνικά σχολεία και τις Ελληνικές κοινότητες [NO NO GO - Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ], αναπτύσσουν εθελοντικά ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.

Η σύνδεση της Υπηρεσίας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας με την ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ δεν είναι κάτι καινούριο, συμβαίνει αυτή τη στιγμή και σε άλλα Κράτη όπως Γερμανία, Αγγλία, Σιγκαπούρη κ.α. φέρνοντας αντίστοιχα εξαιρετικά αποτελέσματα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα