Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

H 1η Πανελλήνια συνάντηση scale (& arf scale) αερομοντέλων στο Ζωγράφου

Η Ένωση Αερομοντελιστών Μουδανιών διοργανώνει την πρώτη Πανελλήνια συνάντηση scale (& arf scale)   αερομοντέλων  η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14 -15 & 16 Ιουνίου 2019 στο μοντελοδρόμιο του Ζωγράφου του Δήμου Ν. Προποντίδας Χαλκιδικής.

 

Το γενικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει :

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 

10.00 Προσέλευση συμμετεχόντων με τα αερομοντέλα που θα λάβουν μέρος στην πτητική επίδειξη, για την προσαρμογή στις συνθήκες (προαιρετικά)

14.00 Πρόχειρο γεύμα (BBQ) στο χώρο του μοντελοδρομίου.

18.00 Πέρας δοκιμών και αποχώρηση από το μοντελοδρόμιο.

 

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

10.00 Έναρξη εκδήλωσης - Προσέλευση επισκεπτών. Διαγωνισμός  για την πιο ρεαλιστική πτήση με πρόγραμμα που θα επιλέξει ελεύθερα ο κάθε χειριστής , ανάλογα και με τις δυνατότητες του κάθε μοντέλου.

14.00 Πέρας εκδήλωσης. Απονομές – βραβεύσεις.

14.30 Πρόχειρο γεύμα (BBQ) στο χώρο του μοντελοδρομίου.

18.30 Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο αλιευτικών σκαφών και εργαλείων στα Ν. Μουδανιά.  

21.30 Ζωντανή συναυλία στο χώρο του μοντελοδρομίου με το Τόλη Σοφιανό. Η βραδιά θα κλείσει με show πυροτεχνημάτων.

 

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

10.00 Έναρξη εκδήλωσης - Προσέλευση επισκεπτών. Πτητικές και στατικές επιδείξεις αερομοντέλων.

15.00 Πέρας εκδήλωσης. Απονομές αναμνηστικών.

15.30 Γεύμα σε τοπική ταβέρνα (προαιρετικά).

 ι. Το ωρολόγιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων ενδέχεται να τροποποιηθεί  ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων. 

ιι. Τα γεύματα (ΒΒQ) στο μοντελοδρόμιο , η επίσκεψη στο Μουσείο και η συναυλία δεν έχουν κόστος συμμετοχής.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

1. Χώροι Δραστηριοτήτων και Διαδικασίες Πτήσεων

α. Η στατική έκθεση των αερομοντέλων θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά προστατευμένο χώρο (λυόμενη κλειστή τέντα ) που θα στηθεί ειδικά για την εκδήλωση με περιορισμένο χώρο για την κίνηση των επισκεπτών.

 β. Ο χώρος πτήσεων των αερομοντέλων ορίζεται σύμφωνα με τους κανόνες  ασφάλειας του μοντελοδρομίου σε σχήμα «σταδίου», με max απόσταση από το χώρο παρακολούθησης τα 300 μέτρα (900 ft) και με min απόσταση από το σημείο τα 50 μέτρα (150 ft). Με εξαίρεση την αποπροσγείωση ή το “touch and go” οι πτήσεις θα γίνονται σε ύψος max 120 m (400 ft) και min 10 m (30 ft). 

 γ. Εκκίνηση και τροχοδρόμηση των αερομοντέλων γίνεται μόνο με άδεια του τελετάρχη. Ο συμμετέχων ενεργοποιεί τον πομποδέκτη και τον κινητήρα για προετοιμασία σε ειδική περιοχή. Με νέα εντολή τροχοδρομεί και εισέρχεται στον διάδρομο απογείωσης τηρώντας τις διαδικασίες που του υποδεικνύονται.

 

Η μέγιστη διάρκεια της κάθε πτήσης θα είναι έως 15 λεπτά με αυστηρή εφαρμογή των περιορισμών της παραγράφου β. 

Κατά την διάρκεια της πτητικής επίδειξης ο χειριστής θα πρέπει να συνοδεύεται από βοηθό ανάλογης ικανότητας. Μετά την προσγείωση ο χειριστής τροχοδρομεί αντίστροφα έως το σημείο του τροχόδρομου που θα του υποδειχθεί και απενεργοποιεί κινητήρα και πομποδέκτη. 

 

2. Διοργάνωση

Η επάνδρωση των θέσεων ευθύνης από πλευράς διοργανωτή έχουν ως  εξής: 

 α.   Επικεφαλής της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΜ.

 β.   Τελετάρχης με ευθύνη για την εφαρμογή του προγράμματος και των διαδικασιών ο Γραμματέας του ΔΣ της ΕΑΜ.

 γ.   Υπεύθυνοι ασφάλειας, διαχείρισης πλήθους και εφαρμογής κανόνων κίνησης και χωροταξίας δύο (2) άτομα. 

 δ.   Υπεύθυνοι τεχνικού ελέγχου αερομοντέλων  δύο (2) άτομα.

 

3. Συμμετοχές

α. Οι οριστικές συμμετοχές για την εκδήλωση θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί  έγκαιρα δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 07 Ιουνίου 2019 με email στις διευθύνσεις  που ακολουθούν. 

β. Επισυνάπτονται φόρμες συμπλήρωσης συμμετοχής είτε ομαδικά είτε ατομικά. Αυτές θα πρέπει να σταλούν έγκαιρα με email στις διευθύνσεις που ακολουθούν μέχρι αυτή την ημερομηνία. 

γ. Στην στατική έκθεση μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι αερομοντελιστές με όσα μοντέλα επιθυμούν. 

δ. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό και την  πτητική επίδειξη έχουν όσοι καλύπτουν τα παρακάτω: 

 

Ι. Όσοι είναι εγγεγραμμένα μέλη ή αθλητές σε αεραθλητικά σωματεία αναγνωρισμένα από την ΕΛΑΟ και έχουν ασφάλεια αστικής ευθύνης.

ΙΙ. Ομάδες που εκπροσωπούν ιδιωτικά μοντελοδρόμια, ή μεμονωμένα άτομα μετά από σχετική γνωστοποίηση αποδοχής των όρων συμμετοχής και της προκήρυξης και εφ’ όσον μέχρι την Παρασκευή 07 Ιουνίου 2019 καταθέσουν το ομαδικό ή ατομικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο το οποίο να αναφέρει ρητά ότι καλύπτονται ασφαλιστικά και πέραν των δικών τους χώρων δραστηριοτήτων.

ΙΙΙ. Οι έχοντες κατά ομολογία την ικανότητα χειρισμού του αερομοντέλου, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό γι’ αυτό. Σε περίπτωση που κάποιος είναι σχετικά νέος και επιθυμεί να λάβει μέρος στην πτητική επίδειξη και δεν πληροί τον συνδυασμό χρόνου πτήσεων και την κοινή ομολογία συναθλητών και παραγόντων που γνωρίζουν την ικανότητα του, τότε με έγγραφη σύσταση του ΔΣ του σωματείου του μπορεί να λάβει μέρος, καταθέτοντας την δήλωση αυτή στην γραμματεία της εκδήλωσης. 

 

Άτομα που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη και επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πτητικό τμήμα της εκδήλωσης θα πρέπει να επικοινωνήσουν έγκαιρα με τον διοργανωτή για την σύναψη ειδικού ασφαλιστικού συμβολαίου για το σκοπό της εκδήλωσης.  

• Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν  πομποδέκτες τηλεκατεύθυνσης που να εκπέμπουν στις παρακάτω συχνότητες*:

             1. Συχνότητα 2,4 GHz 

             2. Συχνότητα 34.995 έως 35.225 ΜHz 

             3. Συχνότητα 40.665, 40.675, 40.685, 40.695 ΜHz 

 

οι οποίες είναι εγκεκριμένες και αναγνωρισμένες – χωρίς να απαιτείται ειδική αδειοδότηση κατοχής και χρήσης, για αερομοντέλα από την αρμόδια αρχή ραδιοσυχνοτήτων (Ε.Ε.Τ.Τ.) και αποτελούν Νόμο του κράτους ΦΕΚ 399/3-4-2006 .

           ** για να έχει ισχύ η ασφάλιση αστικής ευθύνης και σωματικών βλαβών, όπως  προβλέπεται από τον Νόμο.

 

Σημείωση:

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και άλλη συχνότητα από συμμετέχοντα, εάν αποδεδειγμένα – εγγράφως με έγκριση της Ε.Ε.Τ.Τ. – καταθέσει άδεια κατοχής και χρήσης αυτής η οποία θα συμπεριλαμβάνεται ως όρος στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του.

• Αποκλείονται από την πτητική επίδειξη τα αερομοντέλα άνω των 25kgr, ακόμη και εάν καλύπτονται όλες οι λοιπές απαιτήσεις, με το δεδομένο ότι ισχύουν ειδικοί κανονισμοί αξιοπλοΐας προκειμένου να είναι καλυμμένα ασφαλιστικά. 

 

4. Επικοινωνία 

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν το αργότερο έως την Παρασκευή 07 Ιουνίου 2019 στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας 

Στεργιούδης Στυλιανός τηλ. 6973 431483


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα