Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Παρουσίαση του προγράμματος των Ναρκομανών Ανωνύμων στο Ν.Μαρμαρά

Παρουσίαση του προγράμματος των Ναρκομανών Ανωνύμων θα πραγματοποιηθεί  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνάσιου - Λυκείου Νέου Μαρμαρά, την Πέμπτη 6 Ιουνίου και ώρα 6 το απόγευμα. 

 

Η παρουσίαση αυτή γίνεται στο ευρύτερο πλαίσιο της προσπάθειας για τη μεταφορά του μηνύματος πως, οποιοσδήποτε ναρκομανής, μπορεί να σταματήσει τη χρήση, να χάσει την επιθυμία για χρήση και να βρει ένα καινούργιο τρόπο ζωής μακριά από τα ναρκωτικά.

 

Πρόγραμμα Παρουσίασης

✧ Προβολή παρουσίασης για την ιστορία, τη δομή και τη δράση του προγράμματός μας (30’ - 35’)

✧ Προσωπικές ιστορίες μελών (40’ - 45’)

✧ Ερωτήσεις κοινού - Απαντήσεις

 

Λίγα λόγια για το ΝΑ

Το ΝΑ είναι εθελοντικές ομάδες αυτοβοήθειας και ξεκίνησε στις Η.Π.Α. το 1953. Είναι ένα πρόγραμμα πλήρους αποχής από όλα τα ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένου και του αλκοόλ. Το πρόγραμμά μας εστιάζεται στον εθισμό και στην διαδικασία ανάρρωσης από αυτόν.

Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις στο ΝΑ. Δεν συνδεόμαστε με κανέναν άλλον οργανισμό, δεν έχουμε έξοδα εγγραφής ή συνδρομές. Το πρόγραμμα μας είναι δωρεάν. Οποιοσδήποτε μπορεί να ακολουθήσει αυτό το πρόγραμμα, άσχετα από ηλικία, φυλή, σεξουαλική ταυτότητα, δόγμα, θρησκεία ή έλλειψη θρησκείας.

Είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος οργανισμός στον κόσμο. Οι Ναρκομανείς Ανώνυμοι έχουν επεκταθεί πλέον σε ολόκληρη την Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική, καθώς και στην Ασία. Νέες ομάδες ΝΑ ανοίγουν συνεχώς στη Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Ευρώπη, στην Κεντρική Αμερική και σε χώρες της Αφρικής.

Λειτουργούν περισσότερες από 70.000 συγκεντρώσεις την εβδομάδα σε 142 χώρες. Δικαστήρια περί Ναρκωτικών σε Η.Π.Α., Καναδά, Χιλή κ.α. 2300 περίπου στον αριθμό, προτείνουν αντί για ποινές καθημερινές συγκεντρώσεις ΝΑ. Έχουν γίνει παρουσιάσεις στα Ηνωμένα Έθνη και πρόσφατα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στην Ελλάδα η πρώτη ομάδα ξεκίνησε το 1987 στην Αθήνα, με μια συγκέντρωση την εβδομάδα. Σήμερα υπάρχουν 42 ομάδες και γίνονται 150 συγκεντρώσεις την εβδομάδα, σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Μύκονο κ.α. Επίσης λειτουργεί Περσόφωνη ομάδα, Αγγλόφωνη και διαδικτυακή http://www.na-greece.gr/

Η ομάδα Ναρκομανών Ανωνύμων Τούμπας λειτουργεί τα τελευταία 5 χρόνια, κάθε Τρίτη 19.30-21.00 σε αίθουσα εντός της εκκλησίας του Αγίου Θεράποντα και προσφέρει ανάρρωση από τον εθισμό στις ουσίες σε όποιον το επιθυμεί.

Το ΝΑ έχει μία μόνο αποστολή : να παρέχει ένα περιβάλλον όπου ναρκομανείς μπορούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον να σταματήσουν τη χρήση και να βρουν ένα νέο τρόπο ζωής.

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα