Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας στο Προσκύνημα Μεγάλης Παναγίας

Μια γνώριμη και ιδιαίτερα ζεστή, θρησκευτική διοργάνωση ήταν αυτό που έζησαν όσοι βρέθηκαν στο Ιερό Προσκύνημα Μεγάλης Παναγίας, το οποίο φιλοξένησε τη «γιορτή της μοναστηριακής κουζίνας» μέσα από ένα τυπικό χαλκιδικιώτικο κουρμπάνι.

 

Φασολάδα νηστίσιμη, ελιές Χαλκιδικής, λαχανικά τουρσί, πίτες και γλυκά συνέθεσαν το ευλογημένο μοναστηριακό τραπέζι, που στήθηκε στον αύλειο χώρο του καταπληκτικού ορεινού παρεκκλησίου.

Ντόπιοι χορωδοί και χορευτές γιόρτασαν την ανοιξιάτικη βραδιά, απολαμβάνοντας τη διαδικασία μοιράσματος του φαγητού στο κοινό, το οποίο κατέκλυσε από νωρίς το χώρο.

 

Ο Εσπερινός που προηγήθηκε, η ευλογία του φρεσκομαγειρεμένου φαγητού, η καθολική συμμετοχή, η πίστη στην άποψη ότι το άνοιγμα των εξωκλησιών αποτελεί πάγια τουριστική ανάγκη, η κατάνυξη, ο εθελοντισμός των μελών του Ομίλου «Αναγέννηση» Γυναικών Μ. Παναγίας, η παράδοση, ο πράσινος τόπος, το πέτρινο οικοδόμημα, η εκτόνωση των ντόπιων, η προσέλκυση επισκεπτών… αποδεικνύουν ένα σφικτό δέσιμο γύρω από την κληρονομιά που μας ενώνει και τον τρόπο με τον οποίο την κληροδοτούμε στον κόσμο!


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα