Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αυξημένη προσοχή των πολιτών ζητεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά την αντιπυρική περιόδο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ν. Χαλκιδικής υπενθυμίζει όλους τους πολίτες ότι σύμφωνα με τις  υπ’ αριθ. 4η/2012 πυροσβεστική διάταξη και 2η/2019 πυροσβεστική διάταξη της Π.Ε. Χαλκιδικής (Απόφαση Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας -Θράκης) από 01 Μαΐου 2019 έως και 31 Οκτωβρίου 2019, απαγορεύεται, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, οποιαδήποτε καύση στα δάση, τις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.


Εφιστάται η προσοχή των πολιτών, ώστε να προβούν στην αποψίλωση και τον καθαρισμό των οικοπέδων τους από ξηρά χόρτα και απορρίμματα. Επίσης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την εκτέλεση εργασιών στην ύπαιθρο, καθώς με τη συνεργασία όλων, θα περιοριστεί στο μέγιστο δυνατό η πρόκληση πυρκαγιών, που στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές, μειώνουν τον φυσικό πλούτο του τόπου μας και κοστίζουν στην εθνική οικονομία.


Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, προβλέπονται βαρύτατες κυρώσεις για τους εμπρηστές από πρόθεση ή αμέλεια, όπως αυτόφωρη διαδικασία, ποινή φυλάκισης, καθώς και διοικητικά πρόστιμα, διακοπή της επιδότησης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.  Τέλος αυστηρά πρόστιμα επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές τόσο σε όσους δεν προβαίνουν στον καθαρισμό των οικοπέδων τους, όσο και σε όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα