Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ανυχησία για τη βύθιση του "Elizabeth" στο λιμάνι των Ν. Μουδανιών -ΦΩΤΟ-

Τη Μ. Πέμπτη το πρωί διαπιστώθηκε δεξιά κλίση του δημευθέντος φορτηγού πλοίου ''ELIZABETH'', κυριότητας Ελληνικού Δημοσίου, που βρίσκεται εντός του Λιμένα Ν. Μουδανιών.

 

Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση των εμπλεκομένων φορέων και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με το Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης προς αποφυγήν δυσμενών επιπτώσεων στο θαλάσσιο περιβάλλον.

 

Συγκεκριμένα κινητοποιήθηκε άμεσα το προσωπικό του Δήμου Ν. Προποντίδας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και τοποθετήθηκαν πλωτά φράγματα γύρω από το πλοίο, καθώς και απορροφητικά υλικά προς αποφυγήν ρύπανσης, ενώ έχει ήδη αναλάβει τις περαιτέρω απαραίτητες εργασίες εξειδικευμένη εταιρία δυνάμει του υπ΄ αρ. πρωτ. 264/24-4-2019 εγγράφου της Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και σύμφωνα με το σχέδιο αντιμετώπισης ανάλογων περιστατικών.

Σημειωτέον ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ο Δήμαρχος, Μανώλης Καρράς έχουν επανειλημμένως κοινοποιήσει στο Ελληνικό Δημόσιο, όπως αυτό εκπροσωπείται από το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς και στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής σωρεία εγγράφων και εξωδίκων, ώστε να απομακρυνθεί το πλοίο σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες αρμοδιότητας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατ΄ άρθρο 177 παρ. 6 γ του Ν.2690/2001,όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 8 του Ν. 4474/2017 πλην όμως δεν υπήρξε ανάλογη ανταπόκριση εκ μέρους των αρμοδίων Υπουργείων επικαλουμένων κατά περίπτωση, δυσχέρεια εφαρμογής των ανωτέρω διατάξεων του Νόμου.

 

Tο "ELIZABETH" είχε εντοπιστεί το Μάιο του 2011 να μεταφέρει λαθραία τσιγάρα, στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Χερσόνησο της Κασσάνδρας και στον Αγιόκαμπο Πηλίου.Μεταφέρθηκε στο λιμάνι των Ν. Μουδανιών και το φορτίο κατασχέθηκε όπως και το πλοίο, το οποίο πέρασε στη δικαιοδοσία του ελληνικού δημοσίου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα