Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έσωσε φώκια από τα δίκτυα στη Σιθωνία - ΦΩΤΟ -

Η ευαισθησία, η ψυχραιμία και η σωστή αντίδραση του Χρήστου Λάμπου, έσωσε ένα νεαρό φωκάκι από βέβαιο θάνατο!

Το φωκάκι είχε μπλεχτεί άσχημα σε δίχτυα στη Σιθωνία  και με κόπο μπορούσε να βγάζει λίγο το κεφάλι του από το νερό και να παίρνει ανάσες. 

Όταν ο κ. Λάμπου κατάλαβε την κατάσταση, το πλησίασε και προσεχτικά το απελευθέρωσε από το δίχτυ.

Αν η νεαρή φώκια είχε παραμείνει για περισσότερη ώρα στην κατάσταση αυτή είναι σίγουρο ότι θα κουραζόταν και θα εγκατέλειπε τη μάχη, οπότε αναπόφευκτα θα επέρχονταν ο πνιγμός της.

Το περιστατικό έκανε γνωστό η Η MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας. Η Η MOm σχολίασε για το περιστατικό:

"Η τυχαία εμπλοκή σε δίχτυα αποτελεί μια από τις σημανικότερες αιτίες θανάτου κυρίως για τις νεαρές και άπειρες φώκιες, οι οποίες την άνοιξη, αφού έχουν απογαλακτιστεί από τις μητέρες τους, αρχίζουν τις μοναχικές εξερευνήσεις τους. Σωτήριες αντιδράσεις σαν αυτή του Χρήστου συναντάμε ευτυχώς όλο και πιο συχνά στη χώρα μας, κάτι που και μας γεμίζει χαρά αλλά και εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την ανάκαμψη των πληθυσμών της μεσογειακής φώκιας που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια".

 

Η MOm είναι ελληνική, μη κυβερνητική, περιβαλλοντική οργάνωση η οποία ιδρύθηκε το 1988 με τη νομική μορφή του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου (Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με αριθμό 1059/1988). Η MOm δραστηριοποιείται για την προστασία, διατήρηση και ανάδειξη του παράκτιου και θαλάσσιου φυσικού περιβάλλοντος της Ελλάδας μέσα από την προστασία της μεσογειακής φώκιας, του μοναδικού είδους φώκιας της Μεσογείου και του σπανιότερου είδους φώκιας στον πλανήτη.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα