Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κασσάνδρα: Επιμνημόσυνη δέηση για τους εκτελεσθέντες από τα στρατεύματα κατοχής

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη παρευρέθηκε στην τελετή επιμνημόσυνης δέησης για τους 62 Κασσανδρινούς, που εκτελέστηκαν από τα στρατεύματα κατοχής και τους δοσίλογους συνεργάτες τους τον Φεβρουάριο του 1944.

Η Κ. Ιγγλέζη κατέθεσε στεφάνι ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων αποδίδοντας φόρο τιμής στους νεκρούς αγωνιστές. Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης καθώς και μέλη των Ν.Ε Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης.

"Το έγκλημα που τελέστηκε στην Βάλτα της Κασσάνδρας το 1944 δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Υπήρξαν υπαίτιοι εκτός από τον κατακτητή , δυστυχώς Έλληνες πολίτες και αποτελεί χρέος η μνήμη των ιστορικών γεγονότων , ασπίδα για την δημοκρατία και όπλο για την εξάλειψη του φασισμού. Συνεπώς και οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και νοσταλγοί του ναζισμού είναι ανεπιθύμητοι σε τέτοιες σεμνές εκδηλώσεις μνήμης ηρώων , θυμάτων της θηριωδίας των στρατευμάτων κατοχής και των δοσίλογων συνεργατών τους" αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου η κ. Ιγγλέζη.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα