Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

LEADER: Από 7 Μαρτίου οι αιτήσεις ενίσχυσης

Άνοιξε η πρώτη πρόσκληση για ιδιωτικά έργα στα Leader, με την Χαλκιδική να βγάζει στη δημοσιότητα την προκήρυξη που ανοίγει για αιτήσεις στις 7 Μαρτίου, ενώ αναμένονται μέσα στις ερχόμενες μέρες όλες οι Αναπτυξιακές της χώρας να προχωρήσουν αντίστοιχα.

 

 

Σημειώνεται εδώ ότι κάθε Αναπτυξιακή που θα βγάζει την προκήρυξή της ενδέχεται να βγάζει άλλη ημερομηνία ως έναρξη, ωστόσο όπως και να έχει, θα μένει ανοιχτή η πρόσκληση για ένα 3μηνο. Αντίστοιχα, η προκήρυξη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Χαλκιδικής μένει ανοιχτεί έως τις 20 Μαΐου.

 

Παρακάτω αναφέρονται οι δράσεις που έχει επιλέξει η ΑΝΕΤΧΑ να προκηρύξει:

 

Μεταποίηση: Ενίσχυση επενδύσεων στην μεταποίηση, εμπορία και / ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα μη γεωργικό προϊόν για την εξυπηρέτηση ειδικών στόχων της τοπικής στρατηγικής.

Με την υποδράση ενισχύεται η ίδρυση, ο εκσυγχρονισμός, η επέκταση και η μετεγκατάσταση, μονάδων παραγωγής, αποθήκευσης και εμπορίας, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην μεταποίηση προϊόντων του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης και χρησιμοποιούν τα προϊόντα αυτά σαν πρώτη ύλη για την περαιτέρω μεταποίησή τους, έτσι ώστε το εξαγόμενο προϊόν να είναι ΜΗ ΓΕΩΡΓΙΚΟ.

 

Η επιλέξιμοι τομείς είναι :

Ζυθοποιία

  • Επεξεργασία προϊόντων κυψέλης ( γύρη, πρόπολη, βασιλικός πολτός και λοιπά προϊόντα)

  • Μονάδες παραγωγής αιθέριων ελαίων

  • Μονάδες πυρηνελαιουργείων

  • Μονάδες παραγωγής αποσταγμάτων από οπωρηκευτικά ή αμπελοοϊνικής προέλευσης

  • Μονάδες μεταποίησης γεωργικών προϊόντων για την παραγωγή προϊόντων κοσμετολογίας και διατροφής

  • Μονάδες επεξεργασίας βάμβακος και λοιπών κλωστικών ινών (όπως κλωστική κάνναβης, λινάρι)

Μεταποίηση: Οριζόντια εφαρμογή μεταποίησης, εμπορίας και / ή ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα ΓΕΩΡΓΙΚΟ προϊόν με σκοπό την εξυπηρέτηση των στόχων της τοπικής στρατηγικής Με την υπο-δράση ενισχύεται η ίδρυση, ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση μονάδων παραγωγής, αποθήκευσης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων με αποτέλεσμα γεωργικό προϊόν, με έμφαση στην τήρηση των προδιαγραφών υγιεινής, της εργασιακής ασφάλειας, αλλά και στην αξιοποίηση της πρωτογενούς παραγωγής των βιολογικών προϊόντων και των προϊόντων ποιότητας.

 

Τουρισμός: Ενίσχυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού με σκοπό την εξυπηρέτηση ειδικών στόχων της τοπικής στρατηγικής

 

Με την υπο-δράση ενισχύεται η ίδρυση, ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της διανυκτέρευσης, της εστίασης και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

 

Η εξειδίκευση της υπο-δράσης έγκειται στο γεγονός ότι ενισχύει αποκλειστικά επενδύσεις των ανωτέρω κλάδων, οι οποίες είτε:

πραγματοποιούνται από νέους έως 35 ετών, είτε

πραγματοποιούνται από γυναίκες, είτε

ενσωματώνουν την καινοτομία στην παραγωγική τους διαδικασία, παράγουν καινοτόμο προϊόν ή αναπτύσσουν καινοτόμες ενέργειες.

 

Βιοτεχνία: Ενίσχυση επενδύσεων στους τομείς της βιοτεχνίας, χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών μετά την 1η μεταποίηση, και του εμπορίου με σκοπό την εξυπηρέτηση ειδικών στόχων της τοπικής στρατηγικής

 

Με την υπο-δράση ενισχύεται η ίδρυση, ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση επιχειρήσεων στους τομείς της βιοτεχνίας – χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών μετά την 1η μεταποίηση, και του εμπορίου.

 

Η εξειδίκευση της υπο-δράσης έγκειται στο γεγονός ότι ενισχύει αποκλειστικά επιχειρήσεις των ανωτέρω κλάδων, οι οποίες είτε:

 

  • πραγματοποιούνται από νέους έως 35 ετών, είτε
  • πραγματοποιούνται από γυναίκες, είτε
  • ενσωματώνουν την καινοτομία στην παραγωγική τους διαδικασία, παράγουν καινοτόμο προϊόν ή αναπτύσσουν καινοτόμες ενέργειες.

 

Υπηρεσίες: Ενίσχυση επενδύσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του αγροτικού πληθυσμού (παιδικοί σταθμοί, χώροι αθλητισμού, πολιτιστικά κέντρα κλπ) με σκοπό την εξυπηρέτηση ειδικών στόχων της τοπικής στρατηγικής

 

Οι επενδύσεις της υποδράσης αναμένεται να βελτιώσουν την παροχή υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του αγροτικού πληθυσμού και να συμβάλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή παρέμβασης.

 

Η εξειδίκευση της υπο-δράσης έγκειται στο γεγονός ότι ενισχύει επιχειρήσεις, οι οποίες αποκλειστικά είτε:

  • πραγματοποιούνται από νέους έως 35 ετών, είτε
  • πραγματοποιούνται από γυναίκες

 

Δικαιούχοι για όλες τις υποδράσεις μπορεί να είναι: Πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα