Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πρώτος ο Δήμος Πολυγύρου στις δαπάνες για επενδύσεις και υποδομές

Την πανελλαδική πρωτιά στις δαπάνες για επενδύσεις έλαβε ο Δήμος Πολυγύρου σύμφωνα με τη μελέτη που συνέταξε το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» (ΚΕΦίΜ).

Ο Δήμος της πρωτεύουσας της Χαλκιδικής επιβραβεύτηκε με την υψηλότερη βαθμολογία καθώς αφιέρωσε μεγαλύτερο ποσοστό των συνολικών του δαπανών για την υλοποίηση επενδύσεων σε υποδομές, δρόμους, πεζοδρόμια, πάρκα κλπ.

Επιπλέον κατετάγη στην 7η θέση πανελλαδικά και στην 4η στην κατηγορία του (μεικτοί δήμοι) στο πεδίο της οικονομικής διαχείρισης. Όπως επισημαίνεται στην μελέτη για τον υπολογισμό της επίδοσης αυτής αξιοποιήθηκαν τα δεδομένα των προϋπολογισμών και απολογισμών των δήμων. Ως προς τα δημοτικά έσοδα, αξιοποιούνται τα στοιχεία που αφορούν τα ανταποδοτικά τέλη για ηλεκτροφωτισμό και καθαριότητα, για τον καθορισμό των οποίων οι δήμοι έχουν ουσιαστικές αρμοδιότητες.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα