Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Χαλκιδική -VIDEO/ΦΩΤΟ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Χαλκιδική λόγω των έντονων χιονοπτώσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα συνεργεία της Περιφέρειας έχουν ρίξει περισσότερους από 3.500 τόνους αλατιού σε όλη την κεντρική Μακεδονία.«Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει διατηρηθεί προσπελάσιμο στο σύνολό του» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Στη χερσόνησο της Κασσάνδρας συνεχίζεται ο αποχιονισμός. Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο επιχειρούν μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, ενώ στους οικισμούς μηχανήματα του Δήμου Κασσάνδρας.

 

 

 

O αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος βρίσκεται από το πρωί στους δρόμους της Χαλκιδικής και επιτηρεί τις εργασίες. " Η κατάσταση μοιάζει να εξομαλύνεται όσον αφορά τα φαινόμενα. Συνεχίζουμε πλέον την μάχη με την παγωνιά και μάλλον έχουμε πολύ δρόμο ακόμη! Εφιστούμε την προσοχή σε όλους (κατοίκους κ επισκέπτες του νομού) για χρήση αντιολυσθητικών αλυσίδων. Καλή δύναμη σε όλους" ανέφερε ο κ. Γιώργος.


Λόγω βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης χωρίς ρεύμα έμεινα εκτός από τα χωριά της Κασσάνδρας και περιοχές του Δήμου Αριστοτέλη, όπως στην Ουρανούπολη, στο Στρατώνι και στα Ν.Ρόδα. 

 

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας

 

 -Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει διατηρηθεί προσπελάσιμο στο σύνολό του. Λόγω της έντασης και της διάρκειας της χιονόπτωσης και για την ασφάλεια των μετακινουμένων είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

-Το σύνολο της δύναμης αποχιονισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελούμενο από200 εργαζόμενους,100 εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες, συνεχίζει να επιχειρεί για τρίτο εικοσιτετράωρο, στην προσπάθεια να κρατηθεί προσπελάσιμο όλο το οδικό δίκτυο. Μέχρι τώρα τα συνεργεία της Περιφέρειας έχουν ρίξει πάνω από 3.500 τόνους αλατιού σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

 

-Η Χαλκιδική έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

-Οι πολίτες καλούνται να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να χρησιμοποιούν σε κάθε περίπτωση αντιολισθητικές αλυσίδες.

 

-Σχετικά με την απόφαση του ΟΑΣΘ να μην κυκλοφορήσουν αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διευκρινίζει ότι ουδέποτε έδωσε ή εξέδωσε οδηγία, ανακοίνωση ή εντολή απαγόρευσης κυκλοφορίας των λεωφορείων.

Η απόφαση να μην κυκλοφορήσουν αστικά λεωφορεία είναι αποκλειστική ευθύνη του ΟΑΣΘ. Για τη διευκόλυνση μάλιστα της κίνησης των αστικών λεωφορείων, η Περιφέρεια φρόντισε να καθαρίσει τις προσβάσεις στα αμαξοστάσια του Οργανισμού.

-Όλες οι προσβάσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης είναι ανοιχτές, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα