Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η εορτή του Αγίου Στεφάνου, Πολιούχου της Αρναίας -ΦΩΤΟ-

Με λαμπρό πανηγυρικό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τιμήθηκε την Πέμπτη, η μνήμη του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, πολιούχου και προστάτου της αρχοντικής Αρναίας, στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό της Ναό.


Στον Όρθρο και στην μεγαλοπρεπή Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ, συλλειτουργούντων των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Ιωαννίνων, Μαξίμου, Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, Γεωργίου, Θεσσαλιώτιδος Τιμοθέου, καθώς και του οικείου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεοκλήτου, πλαισιουμένων υπό πανοσιολογιωτάτων Αρχιμανδριτών, πρεσβυτέρων και διακόνων.


Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και των ιερών λειψάνων του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της Αρναίας, συνοδεία της Φιλαρμονικής και πλήθους ευσεβών πιστών από την Αρναία και την ευρύτερη περιοχή.
Τα ιερά ψαλτήρια τίμησαν με την θαυμάσια απόδοση των ύμνων ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγ. Στεφάνου Βασίλειος Κοκκαλιάρης, ο λαμπαδάριος Κωνσταντίνος Πνευματικός και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ιωάννης Κέκερης με τους συνεργάτες τους.


Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρόντες ήταν οι Βουλευτές Χαλκιδικής Γεώργιος Βαγιωνάς και Σωτηρία Βλάχου, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Γεώργιος Λαζαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργου, οι Αντιδήμαρχοι Αριστοτέλη Αργύριος Τσακνής και Ιωάννης Μητροφάνης, ο τέως Υπουργός και τέως Δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κατερίνα Ζωγράφου, Στέλιος Βαλιάνος και Δημήτριος Τζηρίτης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αρναίας Γιώργος Διαμαντούδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής Ταξίαρχος Παναγιώτης Κατούζος, ο Αντιπύραρχος Εμμανουήλ Τσολάκης Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, ο Συνταγματάρχης Καπράλος Γεώργιος Υποδιοικητής 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομέων – Αλεξιπτωτιστών ¨ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ¨, ο Αντισυνταγματάρχης Γκρέμος Αλέξανδρος Διοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας Γεώργιος Χαϊδευτός, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρναίας Δημήτριος Αλεξανδρής, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

του Στέλιου Ρήγα


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα