Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αστ. Ζωγράφος: Μάθημα στο Εσπερινό Λύκειο για τους μετανάστες

Το θέμα της ένταξης παιδιών μεταναστών από το Αφγανιστάν στα σχολεία  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πολυγύρου συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το προηγούμενο διάστημα εκπαιδευτικοί και γονείς ενημερώθηκαν ότι έπρεπε να ενταχθούν στα σχολεία της πρωτεύουσας 40 μετανάστες, με ...συνοπτικές διαδικασίες. 

"Από τη ΜΚΟ και τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ σκοπίμως διαχέεται -απ΄αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα- ότι οι κάτοικοι του Πολυγύρου είναι ξενοφοβικοί και ρατσιστές" είπε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος. "Είναι απαράδεκτο μια φιλήσυχη πόλη να φαίνεται ξενοφοβική και ρατσιστική όταν οι συμπεριφορές όλων μας τα προηγούμενα χρόνια ήταν εντελώς διαφορετικές" ανέφερε ο κ. Ζωγράφος και υπενθύμισε από την ιστορία ότι οι Πολυγυρινές μανάδες έπαιρναν Αλβανόπουλα και τα έκαναν μάθημα...

"Δεν είναι δυνατόν για ένα τόσο σοβαρό θέμα να μην ενημερώνεται ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο και δι΄αυτών η τοπική κοινωνία από τα υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς" τόνισε ο δήμαρχος.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε γνωστό ότι οι μετανάστες που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο του Πολυγύρου έχουν όλοι την ίδια ημερομηνία γέννησης στα χαρτιά, ενώ φαινομενικά μοιάζουν για νέους 20 και 22 ετών. 

 

Ο δήμαρχος Πολυγύρου τόνισε ότι ο Πολύγυρος έχει μεγάλο αριθμό μαθητών και σοβαρές ελλείψεις σε αίθουσες διδασκαλίας, ενώ μόλις φέτος εγκρίθηκε η επέκταση Γυμνασίου και Λυκείου Πολυγύρου με 12 νέες αίθουσες. "Δεν μπορεί το Υπουργείο και η Διεύθυνση μέχρι τώρα να μας λένε "ούτε ένας μαθητής επιπλέον στην αίθουσα" και ξαφνικά να ζητούν να μπουν στις αίθουσες πολλά επιπλέον άτομα" ανέφερε ο κ. Ζωγράφος. 

 

"Στις 22/8/18 με απόφασή του ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε 169 δομές υποδοχής μεταναστών σε όλη τη χώρα και ο Πολύγυρος είναι έξω. Πώς ξαφνικά προέκυψε ότι θα υπάρξει εδώ δομή υποδοχής χωρίς απόφαση του υπουργού Παιδείας και χωρίς να είναι δημοσιευμένη στο ΦΕΚ;" αναρωτήθηκε ο κ.Ζωγράφος.

 

Ο δήμαρχος Πολυγύρου πρότεινε, και έγινε δεκτό και από την αντιπολίτευση, να γίνονται τα μαθήματα των μεταναστών σε ξεχωριστή τάξη υποδοχής στο Εσπερινό Λύκειο Πολυγύρου "για να μην υπάρχει ψυχολογικό και παιδαγωγικό πρόβλημα, όπως προβλέπεται και στις ίδιες τις αποφάσεις των υπουργείων". Ο κ. Ζωγράφος τόνισε ότι μέχρι να ξεκαθαριστούν θέματα ταυτότητας κλπ,  οι μετανάστες μπορούν να κάνουν μάθημα ακόμα και στο ξενοδοχείο που τους φιλοξενεί. 

 

 

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα