Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Νέο απορριμματοφόρο στο Δήμο Ν. Προποντίδας

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας μετά από συστηματική προσπάθεια ετών, παρέλαβε ένα νέο απορριμματοφόρο συλλογής - αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών, βάρους 17 τόνων και αξίας 78.000 ευρώ.

 

Η παρουσίαση του οχήματος έγινε στο χώρο του Ναυτικού Μουσείου Μουδανιών, παρουσία του Δημάρχου, του αρμοδίου για την ανακύκλωση Εντεταλμένου Συμβούλου, του Αντιδημάρχου καθαριότητας και των εργαζομένων στην Ανακύκλωση.

 

Ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς ανέφερε:

"Η μεγάλη προσπάθεια που έγινε στον τομέα της ανακύκλωσης τα τελευταία 4 χρόνια στο Δήμο μας, έφερε την Ανακύκλωση στην 1η γραμμή των αναγκών πολιτών – δημοτών – κατοίκων - επισκεπτών και στις πολύ άμεσες προτεραιότητες του Δήμου Ν Προποντίδας.

 

Όλα τα προηγούμενα 4 χρόνια μέχρι σήμερα έγινε και γίνεται συστηματική δουλειά, αλλά το κομβικό σημείο της επίτευξης των στόχων και της τελικής επιτυχίας είναι και θα είναι η αλλαγή νοοτροπίας, παιδείας και φιλοσοφίας των πολιτών στα θέματα ανακύκλωσης & περιβάλλοντος. Βήματα έγιναν πολλά, αλλά απαιτείται περισσότερη συμμετοχή και ενεργοποίηση των πολιτών & επαγγελματιών στον Δήμο μας.

Το δίκτυο της Ανακύκλωσης σήμερα περιλαμβάνει 620 μπλε κάδους, 4 απορριμματοφόρα οχήματα και αποκομιδή σε καθημερινή βάση σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, βάσει προγράμματος.

 

Εντός του 2018 στήθηκε το νέο δίκτυο ανακύκλωσης ρούχων, υφασμάτων, υποδημάτων με 16 κάδους, το οποίο παρουσιάζει πολύ μεγάλη επιτυχία, ενώ αναμένεται η τοποθέτηση και άλλων 15 κάδων μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους. Παράλληλα στο τέλος του τρέχοντος έτους με αρχές του 2019 θα αναπτυχθεί το νέο αυτόνομο δίκτυο της ανακύκλωσης χαρτιού & χάρτινων συσκευασιών με τοποθέτηση 200 κίτρινων κάδων. Έτσι ο Δήμος Ν Προποντίδας θα είναι ο 2ος Δήμος πανελλαδικά που θα θέσει σε λειτουργία το ρεύμα χαρτιού, κάτι που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα στις αρχές του 2018.

 

Στο Δήμο λειτουργεί και το δίκτυο των 62 καμπανών γυαλιού, το οποίο προσεχώς θα βελτιωθεί για να είναι πιο αποδοτικό, δεδομένου ότι υπάρχουν σε αυτό αρκετές ελλείψεις και αρνητικά σημεία που επιμείναμε και απαιτήσαμε να οργανωθούν καλύτερα. Από το 2015 μέχρι σήμερα ο Δήμος μετέφερε στο κέντρο διαλογής 3.800.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών.

Πέρα από τις προσπάθειες του Δημάρχου και του υπευθύνου εντεταλμένου συμβούλου, μεγάλη ευθύνη για την σταθερά επιτυχημένη πορεία της Ανακύκλωσης έχουν οι εργαζόμενοι ( οδηγοί- πληρώματα ) σε αυτήν, που κάνουν καθημερινά μεγάλη προσπάθεια σε κάθε πόλη, χωριό, γειτονιές του Δήμου μας".

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα