Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πύρινη κόλαση στη Σιθωνία - Μάχη με τη φωτιά δίνουν απόψε οι πυροσβέστες -ΦΩΤΟ-

Νύχτα κόλασης ζει απόψε η Σιθωνία, καθώς η φωτιά καίει ό,τι βρει στο πέρασμά της. Από τα ξημερώματα μέχρι αυτήν την ώρα δεν κατάφερε να την σταματήσει κανείς και έχει κατακάψει πάνω από 3 χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους. 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι μεγάλες, από όλους τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, ακόμα και από το νομούς της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Απόψε στην πύρινη κόλαση της Σιθωνίας επιχειρούν πάνω από 200 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα, στρατός, υδροφόρα οχήματα και εκσκαπτικά μηχανήματα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας και του Δήμου Σιθωνίας και είναι επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.

"Μετά τις συσκέψεις που έγιναν υπό την αιγίδα του περιφερειάρχη και των συντονιστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχουν έρθει από την Αθήνα, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε μέσα στην νύχτα και νωρίς το πρωί να υπάρξει ένας μερικός έλεγχος της πυρκαγιάς και μέχρι το μεσημέρι να κατασβεστεί πλήρως", τόνισε ο διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM".

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος, ο πρόεδρος της Σάρτης, Μιχάλης Σπανός βρίσκονται στο χωριό όλο το βράδυ για ο,τιδήποτε χρειαστεί. Πάντως οι άνεμοι στην περιοχή έχουν κοπάσει και η φωτιά έχει απομακρυνθεί από τον οικισμό. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα