Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Η ρίψη του Σταυρού στην Ουρανούπολη, στα Ν. Ρόδα και στο Στρατώνι - ΦΩΤΟ-

ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ

Στην Ουρανούπολη, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι κάτοικοι γιορτάζουν τα Φώτα με μεγάλη ευλάβεια.

 

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο ιερέας μετέβη στο λιμάνι απ΄όπου ξεκινούν καθημερινά τα πλοιάρια της γραμμής για Άγιο Όρος και έριξε το Σταυρό στη θάλασσα. Παρά το κρύο και την τρικυμία, τέσσερα παιδιά βούτηξαν και έπιασαν το Σταυρό!

 

Ν.ΡΟΔΑ

Απ' το λιμανάκι των Ν.Ρόδων δεν έλλειπε κανείς καθώς μετά τη Θ.Λειτουργία ο ιερέας έριξε το Σταυρό στη θάλασσα για να αγιαστούν τα νερά. Τέσσερις νεαροί βούτηξαν στη θάλασσα, ενώ στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχε και σκάφος του λιμενικού.

 

ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Στο απάνεμο λιμάνι του Στρατωνίου η ίδια εικόνα. Ο ιερέας έριξε το Σταυρό για τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τέσσερις θαρραλέοι έπεσαν στη θάλασσα.

halkidikinews.gr

 

Τον Νίκο Καββαδία, 50 χρόνια μετά τον θάνατό του, τιμούν το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Πολυγύρου με τη μουσικοποιητική παράσταση «Τραγουδάμε Καββαδία – 50 χρόνια μετά…».  Η παράσταση θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Πολυγύρου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, χωρίς κρατήσεις.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.