Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

K. Ιγγλέζη: Ομαλή έναρξη λειτουργίας των σχολείων της Χαλκιδικής

Με λιγοστά κενά ξεκινούν για άλλη μια χρονιά τα σχολεία σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Χαλκιδική, αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη. Όπως τονίζει η ίδια "με συστηματική προσπάθεια τόσο από την πλευρά του Υπουργείου όσο και από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τις καλύτερες προοπτικές, καθώς οι υπηρεσιακές μεταβολές (μεταθέσεις και αποσπάσεις) και η οργανωτική διαδικασία ολοκληρώθηκαν με επιτυχία κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού".

 

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει η κ. Ιγγλέζη, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στη Χαλκιδική, τόσο τα νηπιαγωγεία όσο και τα Δημοτικά Σχολεία του νομού είναι πλήρως στελεχωμένα και αυτό αφορά όλες τις μονάδες, ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών τους. Στα Δημοτικά Σχολεία έχουν καλυφθεί επίσης όλες οι θέσεις των απαραίτητων ειδικοτήτων (όπως παραδείγματος χάριν ξένων γλωσσών, καλλιτεχνικών, πληροφορικής, φυσικής αγωγής κ.α.) με την πρόσληψη 127 αναπληρωτών, ενώ τα δύο μοναδικά κενά που έχουν προκύψει αναμένεται να καλυφθούν άμεσα με την δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

 

Επιπλέον η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής που θεσπίστηκε πρόσφατα από το Υπουργείο προχωράει χωρίς προβλήματα, καθώς στους τέσσερις Δήμους του νομού που εφαρμόζεται το μέτρο όλα τα προνήπια των οποίων οι γονείς υποβάλλαν αίτηση έχουν εγγραφεί στις αντίστοιχες δημόσιες δομές.

 

Τέλος, σε ότι αφορά την κατάσταση στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η λειτουργία των Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ αναμένεται να κυλήσει ομαλά, καθώς οι ελλείψεις που σημειώνονται είναι λίγες. Τα κενά που υπάρχουν, κυρίως στα ΕΠΑΛ του νομού, αναμένεται και αυτά να καλυφθούν κατά τη δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

 

"Συνεχίζουμε με την ίδια συνέπεια την προσπάθεια να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στο δημόσιο σχολείο. Εύχομαι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά, δημιουργική και εποικοδομητική" ανα΄φερει κλείνοντας η κ.Ιγγλέζη.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα