Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την συντήρηση του οδικού δικτύου Χαλκιδικής

Yπογράφηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργο, παρουσία των αναδόχων, τέσσερις συμβάσεις που αφορούν στη συντήρηση του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής.


Συγκεκριμένα πρόκειται για τα εξής έργα: «Συντήρηση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Βόρειας Χαλκιδικής», «Συντήρηση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Νότιας Χαλκιδικής», «Συντήρηση εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου Κεντρικής Χαλκιδικής», με συνολικό προϋπολογισμό 3.609.000,00€, τα οποία αφορούν σε παρεμβάσεις συντήρησης και αναβάθμισης των παραπάνω οδικών αξόνων καθώς και στην αποκατάσταση ηλεκτροφωτισμού των κόμβων αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής. Οι εργασίες ξεκινούν με την υπογραφή των συμβάσεων και ολοκληρώνονται στο τέλος του 2019.


Επίσης υπογράφηκε και η σύμβαση για το έργο με τίτλο «Βελτίωση ευστάθειας πρανών και προστασία από καταπτώσεις βράχων» και προϋπολογισμό 800.000,00 €, που αφορά σε παρεμβάσεις βελτίωσης ευστάθειας πρανών ανάντι και κατάντι του οδοστρώματος, και προστασίας από καταπτώσεις βράχων των παραπάνω οδικών αξόνων, που έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί στα πλαίσια των καθηκόντων τεχνικής αστυνόμευσης, που ασκεί η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χαλκιδικής.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος, μετά το πέρας της διαδικασίας υπογραφής των συμβάσεων δήλωσε:

«Μετά από εργώδη προσπάθεια μηνών, εξαιτίας των δυσκολιών δημοπράτησης των 4 έργων, είμαστε πλέον σε θέση να προχωρήσουμε στις εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των οδικών αξόνων του Νομού Χαλκιδικής, που τόσο μεγάλη ανάγκη τα έχουμε,  λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες. Στόχος μας η οδική ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του νομού μας αλλά και η βελτίωση της εικόνας προς το εξωτερικό. Τα έργα ύψους 4.400.000 € είναι η αρχή, αφού επίκειται η ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοπράτησης ενός ακόμη έργου συντήρησης ύψους 4.950.000 €. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την συνεχή προσπάθεια χρηματοδότησης της ΠΚΜ αλλά στους συνεργάτες μου για την αποτελεσματικότητά τους».

Η προσπάθεια συνεχίζεται με τη δημοπράτηση των έργων ηλεκτροφωτισμού των κόμβων, της αναβάθμισης του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας και των δύο αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή του Πόρτο Κουφό και της Συκιάς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα