Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Λειτουργία Μαιευτικού - Γυναικολογικού Ιατρείου στο Κ. Υγείας Αγ. Νικολάου

Στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου λειτουργεί το Μαιευτικό - Γυναικολογικό Ιατρείο, στο οποίο όλες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να εξεταστούν και να ενημερωθούν για:
- Τεστ ΠΑΠ (με τηλεφωνικό ραντεβού)
- Ψηλάφηση μαστών
- Μαθήματα Ψυχοπροφυλακτικής για εγκυμονούσες
- Συμβουλές θηλασμού

Για πληροφορίες και ραντεβού απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 23753 50000 (κ.Ηράκλεια Σακελλαρίου).



ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Το Τέστ Παπανικολάου(ΠΑΠ) είναι μια από τις πιο  σημαντικές εξετάσεις για την γυναίκα  γιατί μπορεί να αποβεί σωτήρια για τη ζωή της και είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε χρόνο από την έναρξη των σεξουαλικών σχέσεων.

Τι είναι το Τέστ Παπ;
Είναι μια προληπτική κυτταρολογική εξέταση για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ελέγχεται δηλαδή η κατάσταση των κύτταρων στη γενετική περιοχή. Είναι μια βασική εξέταση χαμηλού κόστους και η διαδικασία της απλή και ανώδυνη.
Πότε πρέπει να γίνεται;
 Το Τέστ μπορεί να γίνει οποιαδήποτε μέρα του χρόνου, εκτός από τις μέρες της εμμήνου ρύσεως. Είναι καλό να προγραμματίζεται για την πρώτη εβδομάδα μετά το πέρας της περιόδου γιατί τότε είναι πιο εύκολο να γίνει και η ψηλάφηση των μαστών.


ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗ   ΤΟΥ   ΣΤΗΘΟΥΣ
Η αυτοεξέταση του στήθους γίνεται με την ψηλάφηση των μαστών, μια διαδικασία που πρέπει κάθε γυναίκα να γνωρίζει και να εφαρμόζει τακτικά μετά την εφηβεία της. Με την προληπτική αυτοεξέταση μπορεί να εντοπίζει τα διάφορα ογκίδια που δημιουργούνται στους μαστούς.
Στο Κέντρο Υγείας έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να Εξετασθούν.


ΜΑΘΗΜΑΤΑ   ΨΥΧΟΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ
Τα μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής γίνονται από τις Μαίες του Κ.Υ. και περιλαμβάνουν ειδική  γυμναστική των εγκύων, προετοιμασία για τον τοκετό, τη λοχεία, τη φροντίδα του νεογνού καθώς και  συμβουλές θηλασμού.

Οι Μαίες πραγματοποιούν και κατ’οίκον    επισκέψεις στις λεχωϊδες για την αντιμετώπιση προβλημάτων λοχείας και θηλασμού.

      
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Στο Μαιευτικό-Γυναικολογικό ιατρείο λειτουργεί επίσης τμήμα οικογενειακού προγραμματισμού στο οποίο παρέχονται συμβουλές σχετικές με την αντισύλληψη και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα .


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα