Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του νέου νηπαγωγείου Ν. Φώκαιας

Υπογράφηκε στο Δημαρχείο Κασσάνδρας η σύμβαση για την «Κατασκευή ολοήμερου νηπιαγωγείου Ν. Φώκαιας». Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 786.987 ευρώ και  σύμφωνα με τις μελέτες, προβλέπεται να ανεγερθεί νέο σχολικό κτίριο, το οποίο θα στεγάσει το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο του Οικισμού της Νέας Φώκαιας σε δημοτικό οικόπεδο.



  Το κτίριο είναι συνολικού εμβαδού 400 τ.µ. και περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, αναψυχής και ανάπαυλας των μικρών μαθητών.

  Οι αίθουσες διδασκαλίας θα είναι δύο για 20 παιδιά έκαστη. Κάθε αίθουσα θα διαθέτει τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό σε έπιπλα, είδη υγιεινής, και βασικές υποδομές επικοινωνίας.  Οι αίθουσες ανάπαυσης θα είναι ειδικά διαμορφωμένες τόσο ως προς την κατασκευή τους,(μαλακό πάτωμα και χρώματα που θα κυριαρχούν παντού)  όσο και ως προς τα έπιπλα και τα αποθηκευτικά μέσα για τα προσωπικά αντικείμενα των παιδιών.

 Ανάλογος σχεδιασμός προβλέπεται για την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, που θα διαθέτει κινητή σκηνή, μικροφωνική εγκατάσταση και πλήρη ηλεκτρολογική και τηλεφωνική εγκατάσταση. Ειδικά διαμορφωμένοι θα είναι οι χώροι υγιεινής των νηπίων. Το σχολικό κτίριο θα διαθέτει επίσης κουζίνα και τραπεζαρία.

 Στον αύλειο χώρο ξεχωρίζει ο σχεδιασμός με τα φυσικά υλικά στην περίφραξη και το ειδικά στεγασμένο τμήμα που θα επιτρέπει το παιχνίδι στα παιδιά με όλες τις καιρικές συνθήκες.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα