Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δωρεά των ομογενών της Αυστραλίας μηχάνημα υπερήχων στο Νοσοκομείο Πολυγύρου

Ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα υπερήχων τελευταίας τεχνολογίας, για το Ουρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Πολυγύρου παρέλαβαν σήμερα η Δ/τρια του Νοσοκομείου Πολυγύρου, Λαμπρινή Στεφανίδου  και ο Δ/ντης Ουρολογικής κλινικής κος Δεληγιαννίδης, παρουσία του Κώστα Μπαρκούκη και της συζύγου του Δέσποινα Παστρικού, του Σωτήρη Φίλη και άλλων ομογενών από την Αδελαϊδα της Αυστραλίας και το Σωματείο Australian Hellenic Medical charity inc.

Ο κ. Μπαρκούκης το καλοκαίρι του 2016 που ήρθε στη γενέτειρά του, είδε τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο και αποφάσισε να παρακινήσει τους ομογενείς της Αυστραλίας να βοηθήσουν ώστε να αγοραστεί εξοπλισμός. 

 

«Σκέφτηκα ότι ο μόνος τρόπος να βοηθήσουμε είναι να στραφούμε στους συμπολίτες μας στην Αυστραλία και να δημιουργήσουμε μια φιλανθρωπική οργάνωση που θα έχει στόχο τη συλλογή χρημάτων που θα χρησιμοποιούνται για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία της πατρίδας μας» ανέφερε ο κ. Μπαρκούκης. 

Με την καθοδήγηση του ελληνικής καταγωγής επιφανή αρχιδικαστή Χριστόφορου Κουράκη, δημιουργήθηκε ο φιλανθρωπικός οργανισμός Australian Hellenic Medical Charity Inc., του οποίου πρωταρχικός σκοπός ήταν να συλλέξει ένα μεγάλο ποσό για το νοσοκομείο που εξυπηρετεί ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας. 

 halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα