Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Υπάλληλος των ΕΛΤΑ στη Χαλκιδική κατηγορείται για υπεξαίρεση 300.000 ευρώ

Για υπεξαίρεση κατηγορείται υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ ποσού 300.000 ευρώ από ταχυδρομικά υποκαταστήματα της Χαλκιδικής.

Αυτό προέκυψε από τον εσωτερικό έλεγχο για την περίοδο 2012-2014. Ήδη το πόρισμα της σχετικής έρευνας διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Βορείου Ελλάδος, Αχιλλέα Ζήση, που παρήγγειλε εναντίον του ποινική δίωξη για πλαστογραφία και υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη του εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος, από τη θέση ανώτερου υπαλλήλου των ΕΛ.ΤΑ., αρχικά στο υποκατάστημα της Νέας Καλλικράτειας και μετέπειτα στην Κασσάνδρεια, φέρεται ότι καταχράστηκε- υπεξαίρεσε χρήματα που αναλογούσαν σε μεταφορές κεφαλαίων, εμβάσματα, συντάξεις κ.ά.

 

Προκειμένου, μάλιστα, να συγκαλύψει τις πράξεις του, ο ίδιος - σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εσωτερικού ελέγχου - κατηγορείται ότι πλαστογραφούσε τα παραστατικά των δικαιούχων είσπραξης των φερόμενων ως υπεξαιρεθέντων χρημάτων, ενώ φρόντιζε να τακτοποιεί ηλεκτρονικά τις σχετικές εντολές πληρωμής.

 

Όπως έγινε γνωστό, όταν διαπιστώθηκε το έλλειμμα στο υποκατάστημα της Νέας Καλλικράτειας, αποφασίστηκε η μετάθεση του υπαλλήλου στο υποκατάστημα της Κασσάνδρειας, όπου, όμως, φέρεται να συνέχισε για περίπου ένα εξάμηνο τη δράση του.

Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, που είναι σε βαθμό κακουργήματος, αναμένεται να δώσει εξηγήσεις στον αρμόδιο ανακριτή.

Πηγή: ΑΜΠΕ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα