Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ενισχύεται με προσωπικό και ασθενοφόρα η Χαλκιδική απο τις 15 Ιουνίου -VIDEO-

Ενισχύεται σημαντικά με προσωπικό και ασθενοφόρα η Χαλκιδική απο τις 15 Ιουνίου. Στόχος είναι να βγαίνουν 5 ασθενοφόρα σε 24ωρη βάση, δήλωσε η Διευθύντρια 2ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Αγγελική Τσιούπα μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ATLAS Κεντρικής Μακεδονίας. Ταυτόχρονα κάλεσε τους δήμους να βοηθήσουν με την παροχή καταλυμάτων για τους διασώστες.


“Όπως και τις προηγούμενες χρονιές προσπαθούμε να ενδυναμώσουμε τον τομέα που λέγεται Χαλκιδική, όλες τις βάσεις μας μετακινώντας κάποιους διασώστες είτε με μακρύτερες μετακινήσεις των δύο μηνών διασωστών που κυρίως έχουν σπίτια στη Χαλκιδική, μετακινούνται απο Αθήνα ή απο οπουδήποτε αλλού”, ανέφερε η κα. Τσιούπα.

“Απο τις 15 του μηνός θα ξεκινήσει η μετακίνηση των διασωστών, βγάζουμε 3-4 ασθενοφόρα σε όλη τη Χαλκιδική και στόχος μας είναι να σιγουρέψουμε τα 4 και να πάμε σε 5 ασθενοφόρα σε 24ωρη βαση. Ηδη θα αρχίσουν να φθάνουν οι πρώτοι διασώστες απο τις 15 και μετά. Στόχος μας είναι αυτά τα 5 ασθενοφόρα με νύχια και με δόντια να τα βγάλουμε στη Χαλκιδική”, σημείωσε.

Η κα. Τσιούπα κάλεσε και τους δήμους να συνδράμουν στην επίλυση του προβλήματος. “Και η τοπική κοινωνία μέσω των δημοτικών αρχών μπορεί να βοηθήσει,προσφέροντας καταλύματα στους διασώστες, αυτό θα ήταν μια πολύ μεγάλη βοήθεια. Επίσης ο νόμος Κουρουμπλή, δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να ενισχύσουν τις δομές υγείας,  π.χ. με πρόσληψη προσωπικού σε Κέντρα Υγείας.  Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσαν σε τέτοιες περιοχές με τόσο κόσμο να το δουν οι δημοτικές αρχές και να το ψάξουν", κατέληξε η κα. Τσιούπα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα