Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Πίτες κάθε λογής στην κεντρική πλατεία της Βαρβάρας! -ΦΩΤΟ-

Πίτες κάθε λογής – παραδοσιακή βαρβαριώτικη γυριστή τραχανόπιτα, κρητικές σαρικόπιτες, ντόπιες γαλατόπιτες, πίτες με άγρια χόρτα του Αριστοτελικού Όρους, μυρωδάτες κολοκυθόπιτες – παρουσιάσθηκαν χθες στην κατάμεστη κεντρική πλατεία της Βαρβάρας από όλους τους τοπικούς φορείς και ιδιαίτερα από τα μέλη του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Βαρβάρας αλλά και από εκείνα του Συλλόγου Γυναικών Επισκοπής Η ΕΡΓΑΝΗ του Δήμου Χερσονήσου Κρήτης!

Παράλληλα προσφέρθηκαν «κατσικάκι γεμιστό με ρύζι και άγρια χόρτα» (παραδοσιακή συνταγή Βαρβάρας) αλλά και «αντικρυστό» (παραδοσιακή συνταγή Κρήτης), προκειμένου να επιτευχθεί το «πάντρεμα» μεταξύ του Ψηλορείτη και του Αριστοτελικού Όρους!

 

Για μία ακόμη αφορά ο πράσινος οικισμός και οι άνθρωποί του απέδειξαν ότι η έννοια «ελληνικό φιλότιμο» αποτελεί προνόμιο της χώρας μας και μόνο αυτής.

Χορευτές και χορεύτριες χόρεψαν για το κοινό ενώ μικροί χορωδοί τραγούδησαν την ντόπια παραγωγή: το γάλα, τον τραχανά, τα κρεατικά, το γίδινο τυρί, τα φρούτα του δάσους!

 

Μια Βαρβάρα φωτεινή, χρωματιστή, χαρούμενη και προπαντός αυθεντική, είναι αυτό που κατέγραψαν οι Αυστριακές εκπρόσωποι Τύπου που αναμένεται να προβάλουν το γεγονός στην Αυστρία.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα