Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

O υπουργός Ναυτιλίας εγκαινίασε το Λιμενικό Φυλάκιο Τρυπητής -ΦΩΤΟ-

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής εγκαινιάσε σήμερα το Λιμενικό Φυλάκιο Τρυπητής.

Το Λιμενικό Φυλάκιο Τρυπητής ανακαινίσθηκε πρόσφατα για να εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητος και παραβρέθηκαν η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη, ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος, ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς, οι λιμενικές αρχές της περιοχής και άλλοι επίσημοι.

«Βρισκόμαστε σε μια απλή, αλλά πολύ όμορφη τελετή για ένα μικρό έργο», ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι, «ένα μικρό έργο σε μια περιοχή, μπορεί σε εθνικό μέγεθος να είναι μικρό, αλλά για την περιοχή αυτή είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο Ιερισσού στην οποία συμμετείχε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουπλής, η βουλευτής Κατερίνα Ιγγλέζη, ο αντιπεριφερειάρχης, Ιωάννης Γιώργος και ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς. Συζητήθηκαν θέματα της περιοχής, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης του λιμανιού της Ουρανουπολης και ζήτησε να συμβάλλει το υπουργείο στο ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών.

Ο κ. Κουρουπλής δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί επισταμένα με το ζήτημα, ενώ τις επόμενες μέρες θα συγκαλέσει σύσκεψη στο υπουργείο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να βρεθούν λύσεις για να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το έργο.

 

«Θέλω να κάνω μία δέσμευση ότι θα ασχοληθώ προσωπικά με το θέμα. Γιατί ξέρετε, έχουμε τα λεφτά και δεν μπορούμε να ξεμπλοκάρουμε το έργο από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Ό,τι και να πούμε ο καθένας μας, μεταθέτοντας τις ευθύνες από εδώ και εκεί, δεν θα πάρουμε μέτρα να μετρήσουμε τις ευθύνες. Εκεί που θα κριθούμε είναι η αποτελεσματικότητά μας», ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Θέλω λοιπόν να σας διαβεβαιώσω όλους εδώ ότι θα ξανάρθω μέσα στο 2018 εδώ σ’ αυτόν τον τόπο. Δεσμεύομαι. Είναι γνωστό ότι όταν δεσμεύομαι για κάτι, έμαθα να το τηρώ».

Τόνισε επίσης ότι, χθες και σήμερα η μόνη "επωδός" που ακούει είναι για την ολοκλήρωση της κατασκευής του λιμανιού της Ουρανούπολης. "Είναι ντροπή για όλους μας, γιατί από εκεί περνούν ένα εκατομμύριο άνθρωποι για να μεταβούν στο Άγιο Ορος και αυτό το ποσοστό θα αυξάνει. Το λιμάνι αυτό είναι ακατάλληλο και ενδεχομένως και επικίνδυνο".

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα