Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ιερισσός: Λαϊκή συνέλευση για τις εξελίξεις στα μεταλλεία

Λαϊκή Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην Ιερισσό την Κυριακή με θέμα τις εξελίξεις στο θέμα των μεταλλείων και την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τη δίκη για τον Λάκκο Καρατζά στις 10 Μαΐου.
Ομόφωνα εγκρίθηκε το παρακάτω ψήφισμα.



"ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Στις 10 Μαΐου ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η δίκη για το Λάκκο Καρατζά. Εικοσιπέντε συντοπίτες μας θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα κατασκευασμένο κατηγορητήριο, που στόχο είχε και έχει να τρομοκρατήσει όλους όσοι αγωνίζονται για να σώσουν τον τόπο τους ενάντια στις πολυεθνικές. Στην πραγματικότητα όμως δικάζεται ολόκληρη η τοπική κοινωνία που αντιστέκεται στα καταστροφικά σχέδια των χρυσοθήρων και των κυβερνήσεων που τους στηρίζουν. Δικαζόμαστε όλοι μας, γιατί παλεύουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και υγεία στον τόπο μας.
Αυτοί οι εικοσιπέντε άνθρωποι δεν πρέπει να νιώσουν ότι είναι μόνοι. Η παρουσία μας στα δικαστήρια είναι λοιπόν επιβεβλημένη και θα αποτελέσει μία ακόμα απόδειξη ότι οι κοινωνικοί αγώνες δεν δικάζονται, δικαιώνονται.
Έχουμε μετά από τόσα χρόνια κατανοήσει ότι οι αγώνες απέναντι σε τέτοιου είδους εταιρείες, που βάζουν το κέρδος τους πάνω από τις ζωές μας, δεν είναι παρά μαραθώνιοι. Είναι η στιγμή να βάλουμε μπροστά αυτό που μας ενώνει όλους μας και μας δίνει τη δύναμη να παλεύουμε. Αυτό είναι το πιο σπουδαίο, το πιο μεγάλο και το πιο επιτακτικό. Αυτό είναι το πιο ισχυρό μας όπλο απέναντι στα σχέδια ερήμωσης του τόπου μας.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην έκδοση καμίας νέας άδειας και να επανεξετάσει, ως οφείλει, όλες όσες έχουν δοθεί μέχρι τώρα. Κυρίως όμως, απαιτούμε να σταματήσει επιτέλους την καταστροφή της Χαλκιδικής, γιατί όσο δεν το κάνει έχει την ίδια ευθύνη και γίνεται συνένοχη με αυτούς που την σχεδίασαν και την ενέκριναν.
Η τοπική κοινωνία έχει εδώ και χρόνια αποδείξει ότι δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει καμία κοινωνική συναίνεση απέναντι σε καταστροφικές εταιρείες και κυβερνήσεις που δεν αποφασίζουν τα αυτονόητα."


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα