Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Επετειακές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο στον Πολύγυρο -ΦΩΤΟ-

Με επίκεντρο των εορτασμών τον Πολύγυρο, τίμησε η Χαλκιδική την εθνική επέτειο του 1821!

Στην πρωτεύουσα του νομού το πρωί τελέσθηκε Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος. Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Δ/ντη του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου, Σωτήρη Μπρουτζά.

 

Στις 11.15 π.μ. τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο Ηρώων.  Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών των σχολείων της πρωτεύουσας ενώπιον των επισήμων και έτσι κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 

Εκπρόσωπος κυβέρνησης δεν υπήρχε για μία ακόμη φορά. Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο βουλευτής Χαλκιδικής, Γιώργος Βαγιωνάς και παρέστησαν ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, Συνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Κρίτσης Κοσμάς, ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος,  οι αντιδήμαρχοι Πολυγύρου, Χρήστος Βορδός και Δημήτρης Ζαγγίλας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων. Ακολούθησε παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας.

 

Mήνυμα του βουλευτή Χαλκιδικής Γιώργου Βαγιωνά:

«Η 25η Μαρτίου είναι η ημερομηνία γέννησης της σύγχρονης Ελλάδας. Το σπάσιμο των δεσμών, την απόφαση για τη διεκδίκηση της ανεξαρτησίας και της εθνικής μας αξιοπρέπειας, τα γιορτάζουμε όλα σήμερα.  Αλλά κάθε μέρα πρέπει να έχουμε στο νου και στην καρδιά μας τις ιδέες και τις αξίες των ηρώων της Επανάστασης. Πάνω απ’όλα, να παλεύουμε όλοι μαζί, ο ένας πλάι στον άλλον, για το καλό της πατρίδας. Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες.».

 

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

«Η διπλή γιορτή του Έθνους μας, που τιμούμε σήμερα, εκπέμπει μηνύματα πίστης, ελπίδας και εθνικής υπερηφάνειας.  Την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που έχει συνδεθεί άρρηκτα στη συνείδησή μας με τον αγώνα για την Ελευθερία. Η 25η Μαρτίου 1821 είναι μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της νεώτερης ιστορίας των Ελλήνων. Η ιστορική αυτή μέρα αποτελεί για όλους τους Έλληνες ημέρα εθνικής μνήμης και απότισης φόρου τιμής σε όλους εκείνους που με ηρωισμό και αυταπάρνηση έδωσαν τον υπέρτατο αγώνα για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας. Σήμερα κάτω από αρκετά δυσμενείς συνθήκες για την πατρίδα μας, αυτές οι ιδέες προβάλλουν και πάλι σαν μια ιστορική αναγκαιότητα. Εμείς οφείλουμε με ομοψυχία και αλληλεγγύη να αγωνιστούμε για να παραδώσουμε μία καλύτερη Ελλάδα στις επερχόμενες γενιές».

halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα