Με τη Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, συναντήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη.
Εν όψει του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας το επόμενο διάστημα, η βουλευτής έθεσε υπόψη της κ.Νοτοπούλου θέματα της Περιφέρειας Χαλκιδικής που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Στο πλαίσιο της συνολικότερης προσέγγισης της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η βουλευτής της Χαλκιδικής έθεσε ζητήματα εναλλακτικής διαχείρισης και ανάπτυξης της περιοχής που έχουν ως άξονα την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και φυσικού κεφαλαίου της περιοχής, των παραγωγικών υποδομών και δυνατοτήτων, ενώ παράλληλα σέβονται απόλυτα το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και ενισχύουν την ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας.
Οι προτάσεις αυτές αφορούσαν στην ενίσχυση των συνεταιριστικών σχημάτων των αγροτών και των δασεργατών της περιοχής και των δομών της κοινωνικής οικονομίας, την διασφάλιση της υδροδότησης της Χαλκιδικής μέσω του φράγματος του Χαβρία, την κάλυψη αναγκών υγειονομικής περίθαλψης με την ενίσχυση του Πολυδύναμου Ιατρείου της Ιερισσού. Ακόμα συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών της περιοχής, με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών άθλησης των κατοίκων αλλά και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Επίσης επισημάνθηκαν ζητήματα που χρήζουν νομοθετικών ρυθμίσεων και αφορούν σε παλαιές απαλλοτριώσεις του Υπουργείου Γεωργίας υπέρ ακτημόνων, κλήρωση οικοπέδων για ανέγερση σπιτιών και την έκδοση τίτλων κυριότητας καθώς και εκποίηση οικοπέδων σε άστεγους δημότες.
Από τη συζήτηση δεν μπορούσε βεβαίως να απουσιάζει το ζήτημα της εξόρυξης χαλκού- χρυσού στις Σκουριές.
Η κ. Ιγγλέζη εξέθεσε για ακόμη μια φορά στους συνεργάτες του Πρωθυπουργού, την επιτακτική ανάγκη αλλαγής του οικονομικού και παραγωγικού μοντέλου της περιοχής, με τον περιορισμό της εξόρυξης στις παραδοσιακές μεταλλευτικές θέσεις και την ανακατεύθυνση των πόρων αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού στην ανάπτυξη απαραίτητων υποδομών και παραγωγικών επενδύσεων, ώστε ο πρωτογενής τομέας, η μεταποίηση, ο τουρισμός και οι υπόλοιπες δραστηριότητες της περιοχής, να ενεργοποιήσουν την τοπική οικονομία και να παράξουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και την χώρα συνολικότερα.