Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Δράση αλληλεγγύης και προσφοράς στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών

Πέρα από την απότιση φόρου τιμής στη μνήμη του Τάκη Πετρίδη, του άξιου γιατρού  και συνειδητοποιημένου πολίτη, η παράδοση ενός φορητού πιεσόμετρου στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, στο οποίο υπηρέτησε με πάθος και αυταπάρνηση το θεσμό της δημόσιας υγείας και περίθαλψης, είχε και ένα συμβολικό χαρακτήρα. Σε μια πολύχρονη περίοδο οικονομικής -και όχι μόνο- κρίσης από την οποία μαστίζεται επί χρόνια η χώρα, απαιτούνται κοινές δράσεις φορέων και πολιτών που αποβλέπουν στην υλοποίηση των στόχων της αλληλεγγύης και της κοινής προσπάθειας για την αποκατάσταση της χώρας στη θέση που της αξίζει.

 

Με αυτό το πνεύμα παραδόθηκε χθες στη Παθολογική Κλινική ένα σύγχρονο και χρήσιμο πολυεργαλείο, που είχε ανάγκη το ΓΝΧ. Η δαπάνη αγοράς του καλύφθηκε από τα έσοδα που πραγματοποιήθηκαν από τις πωλήσεις έργων Τέχνης ντόπιων καλλιτεχνών και του βιβλίου «13 κείμενα του Τάκη Πετρίδη για τον Άνθρωπο και την Επιστήμη», που εκδόθηκε με δαπάνη του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής.

 

Η τριήμερη εκδήλωση «Μνήμη Τάκη Πετρίδη» είχε πραγματοποιηθεί στον Πολύγυρο από τις 20 έως και τις 21 Οκτωβρίου του 2017, με πρωτοβουλία φίλων του Τάκη και του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής (ΣΚΕΤΧ), στην αίθουσα του οποίου έγινε η έκθεση καλλιτεχνημάτων και βιβλίων.

 

Στην εκδήλωση της παράδοσης και παραλαβής του πιεσόμετρου παρέστησαν η διοικήτρια του ΓΝΧ Λαμπρινή Στεφανίδου, ο διευθυντής της Παθολογικής κλινικής Έντουαρντ Χαμάμ, η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Μαρία Πανταζοπούλου,  η προϊσταμένη της Παθολογικής κλινικής Μαρία Σαμαρά, η προϊσταμένη της Πνευμονολογικής κλινικής Κουκοβίνου Όλγα, η νοσηλεύτρια ειδικών λοιμώξεων Λουραντάκη Ιωάννα,  ο πρόεδρος ΣΚΕΤΧ Θανάσης Μπιτσιός και η ταμίας  ΣΚΕΤΧ Αννα Μυλωνά και ο αρχιτέκτονας Γιάννης Αικατερινάρης από τους  φίλους του Τάκη Πετρίδη.

 

Η προσφορά συμπολιτών, όπως η Τζένη Καστρίδου και οι καλλιτέχνες του ΣΚΕΤΧ (Μπότου Άννα, Κυπαρίσσης Θανάσης, Τζηρίτη Σουζάνα, Μυλωνά Αννα, Νικολάου Κατερίνα, Λιάρα Εφη, Λουραντάκη Ιωάννα, Καραφουλίδου Αννα, Στέλιος Σταυρου, Χουλιαροπούλου Δέσποινα, Μανωλούδα Κατερίνα, Βορίσση Χρυσαυγή, Ζαγορίτη Ευμορφία, Κωνσταντάκη Δήμητρα, Καμμης Ιωάννης, Πειραλής Χρήστος, Λούκα-Μενεξέ Παναγιώτα, Χατζηευστρατίου Βαρβάρα, Μπιτσιός Θανάσης, ), οι μουσικοί από το «Μοντάζ» (Λαφαζάνης Β., Κατρατσιώτης Ν., Κατριός Π.), οι Θάνος Δ. και Οικονόμου Θ. (εδέσματα), ο μαθηματικός Μπαντές Γ. (με τα βραβευμένα βιβλία του) και βεβαίως η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή εκατοντάδων συμπολιτών συνέβαλαν στο συνολικό εγχείρημα.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα