Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τρία σχολεία της Χαλκιδικής για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου -ΦΩΤΟ-

Οι μαθητές τριών σχολείων της Χαλκιδικής έδωσαν το δικό τους μήνυμα την Τρίτη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης, το Ίδρυμα Νόησις-Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, το Σωματείο Φίλοι του Κ.Δ.Ε.Μ.Τ και το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο».


Στη διάρκεια της ημερίδας οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αρναίας, του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλης Παναγίας και του 1ου ΕΠΑΛ Κασσάνδρας παρουσίασαν τις βραβευμένες εργασίες τους που συμμετείχαν στο εθελοντικό Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο.


Το Δημοτικό Σχολείο Αρναίας παρουσίασε την εργασία του με θέμα «Ασφάλεια στα διαδικτυακά παιχνίδια» που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.


Το Δημοτικό Σχολείο Μεγάλης Παναγίας παρουσίασε την εργασία «XRTC από το Διαδίκτυο», η  οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος e-twinning . Όπως επεσήμαναν οι μαθητές, σκοπός του έργου αυτού ήταν  οι μαθητές μέσα από δραστηριότητες, κυρίως συνεργατικές, να μάθουν για τη σωστή χρήση του διαδικτύου και τον κίνδυνο του εθισμού.


Το 1ο ΕΠΑΛ Κασσάνδρας παρουσίασε την πρωτότυπη εργασία «Σχολή Οδηγών ΙΝΤΕΡΝΕΤ “Μπαμπά μην τρέχεις”». Οι μαθητές του ΕΠΑΛ γίνονται εκπαιδευτές σε μία σχολή οδηγών Internet! Μαθητευόμενοι είναι οι γονείς, οι ενήλικες αλλά και κάθε αρχάριος, στα θέματα ασφάλειας, χρήστης του διαδικτύου. Συντονιστές εκπαιδευτικοί ήταν η Βενετία Γιαγουρτά, ο Άγγελος Γιαμαλής και η Χρυσούλα Μπουζίκα.



Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης  τόνισε ότι σκοπός όλων αυτών των δράσεων είναι  να προωθηθεί  η ασφαλής και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους, ενώ κάλεσε τους μαθητές παράλληλα με τη χρήση του διαδικτύου να διαβάζουν και βιβλία.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα