Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σκότωσαν αδέσποτα σκυλιά στη Πυργαδίκια -ΦΩΤΟ-

Αποτροπιασμό προκάλεσε στην τοπική κοινωνία των Πυργαδικίων η δημητηρίαση τριών αδέσποτων σκύλων. Κάτοικοι της περιοχής αντίκρισαν νεκρά τα άτυχα ζώα, πιθανόν από φόλα και ειδοποίησαν την Αστυνομία. 

 

Καταγγελία στο ΑΤ Αρναίας έκαναν ο πρόεδρος της Κοινότητας, Γιώργος Δεβελέκης, ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Καραμανλής και ο κάτοικος, Αστέριος Λουκάς.

Η κ.Λαμπρινή Μπούρου που είδε νεκρά τα ζώα, μιλώντας στο halkidikinews.gr εξέφρασε την αγανάκτησή της για το περιστατικό. 

 

Δυστυχώς στην περιοχή πολλοί δεν προβαίνουν σε στείρωση των αδέσποτων. "Θέλει συμμετοχή και ενεργοποίηση συνειδητοποιημένων πολιτών. Τα αδέσποτα πότε δεν φταίνε που πολλαπλασιάζονται οι άνθρωποι φταίνε" λέει η κ.Μπούρου. 

Πάντως οι αλλαγές στη νομοθεσία περί προστασίας ζώων (Ν. 4039/2012) που περιλαμβάνει o νέος νόμος για τους ΟΤΑ και δημοσιεύθηκε το καλοκαίρι περιλαμβάνουν αυστηρά πρόστιμα σε παρόμοιες περιπτώσεις. 

Ειδικότερα, με το άρθρο 54 του Νόμου 4483/2017 καθίσταται πιο σαφής η διαδικασία επιβολής των προστίμων για παραβάσεις του ν. 4039/2012 και θεσμοθετείται η διαδικασία είσπραξής τους από τους δήμους, στα όρια των οποίων διαπιστώνεται η παράβαση.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα