Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αναβολή στη δίκη για τον εμπρησμό στις Σκουριές

Αναβολή πήρε πριν από λίγο η δίκη των 21 κατοίκων της Βορειοανατοικής Χαλκιδικής που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση τον Φεβρουάριο του 2013, εναντίον του εργοταξίου της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.


Η νέα δικάσιμος ορίστηκε για την 1η Οκτωβρίου 2018.  Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους η κατηγορία για τα πλημμελήματα  θα έχει παραγραφεί.

 

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι φερόμενοι ως δράστες αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών και άλλες.

Πάντως, όλοι οι κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών, ενώ το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου απάλλαξε από τις κατηγορίες για την ίδια υπόθεση έναν από τους κατηγορούμενους κατοίκους.

Στους μάρτυρες υπεράσπισης για την υπόθεση εμπρησμού στο εργοτάξιο των Σκουριών την 17η Φεβρουαρίου 2013 συγκαταλέγονται η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη και ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα