Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Σε τέλμα η επένδυση στον Αϊ- Γιάννη της Σιθωνίας - Μπλόκο της Δασικής Υπηρεσίας

Η επένδυση ύψους 40 εκατομμυρίων στον Αϊ-Γιάννη της Σιθωνίας που έχει δρομολογηθεί σε μια παραθαλάσσια έκταση 253 στρεμμάτων, βρίσκεται σε τέλμα, παρά το ότι η οικογένεια Μεντεκίδη που το αγόρασε προγραμμάτιζε να ξεκινήσει τις εργασίες το φθινόπωρο. 

 

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Καθημερινή, δεν έχουν ακόμα εκδοθεί οι άδειες, διότι η Δασική υπηρεσία χαρακτήρισε δασική έκταση το 70% των 253 στρεμμάτων, εκεί δηλαδή που θα αναπτυσσόταν το ξενοδοχείο και οι τουριστικές κατοικίες.

 

Αρχικά, η υπηρεσία είχε γνωμοδοτήσει ότι το δασικό τμήμα του ακινήτου βρισκόταν σε διάσπαρτα σημεία, διαφορετικά από εκείνα που δρομολογούνταν η ανοικοδόμηση. Η τελευταία απόφαση της υπηρεσίας άλλαξε όλα τα δεδομένα!

 

Σύμφωνα με το σχεδιασμό το ξενοδοχείο θα είναι 200 δωματίων και θα κοστίσει 23 εκατομμύρια ευρώ και επιπλεόν θα κατασκευαστούν 120 παραθεριστικές κατοικίες επιφάνειας 200 τ.μ. έκαστη. 

 

Για το ακίνητο στον Αϊ- Γιάννη είχε ήδη εκδοθεί ΕΣΧΑΔΑ (Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης και Στρατηγικής Επένδυσης) με ό,τι αυτό σημαίνει για την αξιοπιστία του ελληνικού Δημοσίου απέναντι στους επενδυτές, καθώς ούτε το συγκεκριμένο εργαλείο έχει σταθεί ικανό να «θωρακίσει» τις επενδύσεις ανάπτυξης ακινήτων από μελλοντικά κωλύματα.

 

Πάντως, σύμφωνα με την Καθημερινή, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έχει σπεύσει να προχωρήσει σε κατάθεση ένστασης για την αναίρεση της αρχικής πράξης χαρακτηρισμού του δασάρχη, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε και στην περίπτωση του Ελληνικού, όπου επίσης ως δασικό είχε χαρακτηριστικό ένα κομβικό σκέλος της προωθούμενης επένδυσης.

 

Περισσότερα στην kathimerini.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Ο Γ.Μεντεκίδης Ξεκαθαρίζει Ότι Δεν Υπάρχει Πρόβλημα Με Την Επένδυση Στον Αϊ- Γιάννη

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα