Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Το «Mediterranean Diet & Health» βάζει τη Χαλκιδική στο επίκεντρο του παγκόσμιου γαστρονομικού χάρτη!

Ένα από τα σημαντικότερα διεθνή επιστημονικά συνέδρια με αντικείμενο τη μεσογειακή διατροφή ξεκίνησε τη Δευτέρα στο ξενοδοχείο Sani Resort, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με τη συμμετοχή παγκοσμίου φήμης διακεκριμένων επιστημόνων και ερευνητών.

Το «Mediterranean Diet & Health» βάζει τη Χαλκιδική στο επίκεντρο του παγκόσμιου γαστρονομικού χάρτη! 

Το συνέδριο δίνει τη δυνατότητα προβολής των εκλεκτών προϊόντων της μακεδονικής γης και της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για προώθηση του brand της «Μακεδονικής Κουζίνας».

 

Κατά την πρώτη μέρα των εργασιών συζητήθηκαν θέματα όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και η σύγχρονη διατροφή, η επιδημιολογία της μεσογειακής διατροφής, ενώ έγινε εκτενής αναφορά στα στο ρόλο των ελληνικών φυτών και βοτάνων στη μεσογειακή διατροφή αλλά και ως φυσικών μέσων αποκατάστασης.

Συντονιστής είναι ο αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή και Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, Στέφανος Καλής, ενώ το συνέδριο γίνεται σε συνεργασία με τη βραβευμένη τηλεοπτική σειρά The Cooking Odyssey.

💻 Ο Δήμος Πολυγύρου ενημερώνει τους πολίτες ότι το Ταμείο για την τρέχουσα εβδομάδα δε θα λειτουργεί, λόγω μετάβασης στη νέα οικονομική χρήση και της απαραίτητης τακτοποίησης των νέων οικονομικών δεδομένων. Μόνο για το συγκεκριμένο διάστημα οι πληρωμές θα γίνονται ηλεκτρονικά και όχι στο ταμείο.

🎭 Το θεατρικό έργο «Η Πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη ανεβαίνει στη Νέα Τρίγλια, στο πλαίσιο πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιοχωρίων. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε δύο βραδιές, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου και την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Τρίγλιας.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα