Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έντονες αντιδράσεις για την δημοπρασία της παραλίας στο Καρύδι

Την έντονη αντίδραση των κατοίκων του Αγίου Νικολάου και παραγόντων του Δήμου Σιθωνίας προκάλεσε η απόφαση της Κτηματικής Υπηρεσίας να προκηρύξει διαγωνισμό για την εκμίσθωση της παραλίας στο Καρύδι της Βουρβουρούς, μήκους 100 τ.μ. και με τιμή εκκίνησης 3.600 ευρώ...

 

Την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου, Γιώργος Παρδάλης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης  Σιθωνίας, Γιώργος Δαλδογιάννης και περίπου 25 κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην Κτηματική Υπηρεσία στον Πολύγυρο προκειμένου να εμποδίσουν τη δημοπράτηση της παραλίας.

 

Από την ένταση που δημιουργήθηκε συνελήφθησαν ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου και άλλα δύο άτομα, που αφέθηκαν ελεύθεροι αφού σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον τους. 

"Το Καρύδι, μια από τις ομορφότερες παραλίες της Σιθωνίας και σημείο αναφοράς για τον Άγιο Νικόλαο , δεν μπορεί να παραχωρηθεί για ιδιωτική εκμετάλλευση. Για αυτό το σκοπό προχωρήσαμε σε έντονη διαμαρτυρία στην Κτηματiκή Υπηρεσία. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση αυτή" ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Σιθωνίας, Γιώργος Δαλδογιάννης.

 

Ανάδοχος της παραλίας αναδείχθηκε κάτοικος της περιοχής του Αγίου Νικολάου, ωστόσο αυτή η εξέλιξη φαίνεται να ικανοποιεί εν μέρει τους διαφωνούντες που ευελπιστούν ότι λόγω εντοπιότητας ο ανάδοχος θα προχωρήσει σε ήπια παρέμβαση στην παραλία. 

halkidikinews.gr


 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα