Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής στη Χαλκιδική

Στη Χαλκιδική βρέθηκε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή και είχε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων και επαγγελματικών ενώσεων του νομού στον Πολύγυρο.

Η επίσκεψη του διοικητή της ΑΑΔΕ και η συνάντηση υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία των προϊσταμένων της Δ.Ο.Υ. Πολυγύρου Ερ. Κιλίντζη και της Δ.Ο.Υ. Μουδανιών Ε. Καβαρδίνα.

Στη συνάντηση ο κ. Πιτσιλής ενημερώθηκε και κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς και οι επαγγελματικές ενώσεις του νομού, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επίλυσή τους, ενώ ανέφερε και για τις ενέργειες που προγραμματίζονται για την αναβάθμιση της υπηρεσίας της ΑΑΔΕ. 

 

Στο μεταξύ, μαύρα εισοδήματα ‘‘κυνηγά’’ η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου εντοπισμού αδήλωτων κεφαλαίων που φοροδιαφεύγουν. Σε μια εβδομάδα μάλιστα σφίγγει ακόμη περισσότερο ο κλοιός για όσους ‘‘κρύβουν’’ εισοδήματα εκτός συνόρων, ενώ φορολογούνται στην Ελλάδα.

Οι τράπεζες, με νεότερη απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έχουν προθεσμία έως την προσεχή Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου προκειμένου να αποστείλουν στην ΑΑΔΕ συγκεκριμένα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί στο πλαίσιο της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών χρηματοοικονομικών λογαριασμών.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα