Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Με επιτυχία ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας στην Όλυνθο

Μεγάλη η συμμετοχή των μελών του Κ.Α.Π.Η. Ολύνθου στο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού έλεγχου αναπνευστικής λειτουργίας-Σπιρομέτρηση που διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης».

Οι ηλικιωμένοι υποβλήθηκαν σε έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας, από ειδικά εκπαιδευμένους Επαγγελματίες Υγείας οι οποίοι ενημέρωσαν άμεσα όσους εξετάστηκαν για τα ευρήματα του ελέγχου. Στις περιπτώσεις μάλιστα, που διαπιστώθηκαν προβλήματα δόθηκαν παραπεμπτικά...

για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο ή και σχετική αγωγή. Παράλληλα έγιναν συμβουλευτικές προτάσεις από τους πνευμονολόγους ιατρούς, που πραγματοποίησαν τον έλεγχο με στόχο την πρόληψη.

«Το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου είναι η υγεία και με δράσεις σαν αυτή θέλουμε να προάγουμε αυτό το αγαθό στους δημότες. Με την γνώση και την πρόληψη μπορούμε να σώσουμε ζωές.

Παρά το γεγονός ότι η κίνηση αυτή έγινε από τον «Αριστοτέλη» για πρώτη φορά στο Κ.Α.Π.Η Ολύνθου όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις, χάρη στην καλή προετοιμασία και οργάνωση. Τα μέλη του Κ.Α.Π.Η., που υποβλήθηκαν στις εξετάσεις, εκτίμησαν την προσπάθεια μας αυτή και μας ζήτησαν να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Φυσικά στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στην τρίτη ηλικία αλλά και σε κάθε ηλικιακή ομάδα και αξίζει να σημειώσω ότι μέσα στο επόμενο διάστημα σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε και άλλες δράσεις, που αφορούν την υγεία στον τομέα της πρόληψης…» τόνισε η πρόεδρος του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ», Ιφιγένεια Κυριάκου.

Η δράση ήταν υπό την αιγίδα της Εταιρείας Μελέτης Πνευμονοπαθειών και Επαγγελματικών Παθήσεων Θώρακος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα