Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Σανά

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα σε δασική έκταση μεταξύ Σανών και Πλατανοχωρίου.

Όπως ανέφεραν στο halkidikinews.gr επιτελείς της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά ξέσπασε πολύ κοντά με την περσινή φωτιά που είχε κατακάψει περισσότερα από 300 στρέμματα. 

 

Ευτυχώς σήμερα υπήρξε άμεση κινητοποίηση και στο σημείο έφτασαν εγκαίρως 4 οχήματα από τον πολύγυρο, εκ των οποίων τα δύο ήταν υδροφόρες,  ένα από το Σταυρό και το άλλο από το Λαγκαδά. Επίσης στην κατάσβεση συμμετείχε και πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ 10 ατόμων.

 

Στις 9:15 το βράδυ η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο καίγοντας 10 στρέμματα από πουρνάρια και χαμηλή βλάστηση. Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα και προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου.

halkidikinews.gr

📖 Την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Ν. Καρεμφύλλη «Ιστορίες στο τέλος του χρόνου» διοργανώνουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Μουδανιών, ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις Kbooks την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 18:30, στο Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Ν. Μουδανιών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας – ποιητής Ιωάννης Βογιατζής, η φιλόλογος Βασιλεία Ζωγραφάκη και η εικαστικός Μαρία Τσιτσάνη.

🎭 Την κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου "Δυόμισι φόνοι και ένα bulldog", σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ορέστη Τεάζη, ανεβαζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΠΑΜΕΙΑ στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών. Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 21.00 και οι επόμενες παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 8, 9, 11, 14, 15 και 16 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα