Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Κατασβέστηκε και η φωτιά στον βιολογικό της Καλλιθέας

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση, με την επέμβαση των δυνάμεων να αποτρέπει την επέκτασή της.

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, όταν πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση κοντά στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 15:30, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των τοπικών αρχών.

Στο σημείο επιχείρησαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ συνέδραμε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κασσάνδρας με δύο χωματουργικά μηχανήματα και μία υδροφόρα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και εθελοντές του ΟΦΚΑΘ.

Χάρη στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων, η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα, χωρίς να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Νωρίτερα κατασβέστηκε πυρκαγιά σε δασικής έκταση στη Μόλα Καλύβα.

Τον Νίκο Καββαδία, 50 χρόνια μετά τον θάνατό του, τιμούν το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Πολυγύρου με τη μουσικοποιητική παράσταση «Τραγουδάμε Καββαδία – 50 χρόνια μετά…».  Η παράσταση θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Πολυγύρου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, χωρίς κρατήσεις.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.