Η επικεφαλής της παράταξης «Κασσάνδρα Μπροστά» ζητεί ψυχραιμία και υπευθυνότητα μετά τη δίμηνη αργία του δημάρχου, ενώ ο Ηρακλής Λειβαδιώτης διαβεβαιώνει ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.
Νέα πολιτική διάσταση λαμβάνει η υπόθεση της δίμηνης αργίας που επιβλήθηκε στον δήμαρχο Κασσάνδρας Ηρακλή Λειβαδιώτη.
Με δημόσια παρέμβασή της, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κασσάνδρα Μπροστά», Μαρία Παπαδημητρίου κάνει λόγο για μια πρωτόγνωρη κατάσταση για τον Δήμο Κασσάνδρας, επισημαίνοντας ότι ο τόπος δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται με διαρκείς εναλλαγές προσώπων και διοικητική αστάθεια.
«Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς»
Στην ανακοίνωσή της, η κ. Παπαδημητρίου τονίζει ότι η παράταξή της δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει την εξέλιξη με διάθεση πολιτικής εκμετάλλευσης.
«Πολλοί ίσως να περιμένουν από εμάς επιπλέον καταγγελίες ή πανηγυρισμούς. Δεν το κάνουμε. Γιατί η κατάσταση που βιώνει σήμερα ο Δήμος δεν αποτελεί λόγο πολιτικής αντιπαράθεσης», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, σημειώνει ότι η σημερινή εικόνα αποτελεί «μια ακόμη απόδειξη του αδιεξόδου στο οποίο έχει οδηγηθεί η διοίκηση του τόπου», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι τα ζητήματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη.
«Οι πολίτες αξίζουν έναν Δήμο με συνέχεια και σχέδιο»
Η κ. Παπαδημητρίου υπογραμμίζει ότι η Κασσάνδρα χρειάζεται σταθερότητα και ομαλή λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, ιδιαίτερα εν μέσω της τουριστικής περιόδου.
«Η Κασσάνδρα δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται με διαρκείς εναλλαγές προσώπων, αβεβαιότητα και διοικητική αστάθεια. Οι πολίτες αξίζουν έναν Δήμο που να λειτουργεί με συνέχεια, σοβαρότητα και σχέδιο», τονίζει.
Όπως αναφέρει, η παράταξή της θα συνεχίσει να ασκεί θεσμικό έλεγχο και κριτική, χωρίς όμως να συμβάλει σε περαιτέρω όξυνση της κατάστασης.
«Η κριτική που ασκούμε είναι θεμιτή. Η κριτική όμως με τη σκέψη να ρίξουμε λάδι στη φωτιά είναι αθέμιτη και δεν θα την εφαρμόσουμε», επισημαίνει.
Ηρ. Λειβαδιώτης: Δεν προτίθεται να καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής.
Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Κασσάνδρας Ηρακλής Λειβαδιώτης, σε νέα δημόσια τοποθέτησή του μετά την απόφαση για τη δίμηνη αργία, γνωστοποίησε ότι δεν προτίθεται να ζητήσει αναστολή εκτέλεσης της ποινής, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωσή της.
Παράλληλα, ανέφερε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να ορίσει τον αντιδήμαρχο που θα ασκήσει καθήκοντα δημάρχου κατά το διάστημα της αργίας, ενώ διαβεβαίωσε ότι η λειτουργία του Δήμου, τα έργα και ο προγραμματισμός θα συνεχιστούν χωρίς διακοπή.
«Η Κασσάνδρα είναι πάνω από πρόσωπα και αξιώματα», σημείωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η δημοτική διοίκηση θα συνεχίσει να λειτουργεί με σταθερότητα και αποτελεσματικότητα.








