Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Νέα Τρίγλια: Απατεώνας έπεισε 13χρονη να παραδώσει κοσμήματα

Θύμα τηλεφωνικής απάτης φέρεται να έπεσε μια 13χρονη σε περιοχή της Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής, όταν άγνωστος επικοινώνησε με το σπίτι της οικογένειας και κατάφερε να την πείσει να παραδώσει κοσμήματα.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στις Αρχές, το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ο δράστης τηλεφώνησε στο σπίτι προσποιούμενος τον ασφαλιστή της οικογένειας.

Της είπε ότι ο πατέρας της κινδυνεύει με πρόστιμο

Εκείνη την ώρα οι γονείς της ανήλικης απουσίαζαν και στο τηλεφώνημα απάντησε η 13χρονη.

Ο άγνωστος ισχυρίστηκε ότι ο πατέρας της κινδυνεύει με την επιβολή προστίμου και, σύμφωνα με την καταγγελία, κατάφερε να πείσει το κορίτσι να συγκεντρώσει χρυσαφικά και κοσμήματα από το σπίτι προκειμένου να αποφευχθεί η δήθεν οικονομική επιβάρυνση.

Παρέλαβε τα κοσμήματα γυναίκα

Όπως αναφέρθηκε στις Αρχές, τα κοσμήματα παρέλαβε από την ανήλικη μία γυναίκα, η οποία μετέβη στο σπίτι της οικογένειας.

Την υπόθεση ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανιών, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για την ταυτοποίηση των δραστών.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα συνεχή κρούσματα τηλεφωνικής απάτης που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, με τις Αρχές να καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι σε άγνωστα τηλεφωνήματα που ζητούν χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα.


🏛️ Έκθεση εικαστικών έργων της Άννης Καλτσίδου με τίτλο «α...» διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους στον Βυζαντινό Πύργο της Γαλάτιστας, στο πλαίσιο του διαλόγου της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας με τα μνημεία. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2026. Την επιμέλεια έχουν οι αρχαιολόγοι Όλγα Ιασονίδου και Βαγγέλης Μαλαδάκης.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.