Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Νέος LED φωτισμός σε οδικούς άξονες της Χαλκιδικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο ανάπτυξης αυτόνομων «έξυπνων» τηλεδιαχειριζόμενων δικτύων φωτισμού τεχνολογίας LED σε οδικούς άξονες της Χαλκιδικής, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Την πορεία του έργου γνωστοποίησε με ανάρτησή της η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου, επισημαίνοντας ότι καθημερινά προχωρούν παρεμβάσεις φωτισμού σε σημεία του οδικού δικτύου που παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες.

Ήδη σύγχρονος και ενεργειακά αποδοτικός φωτισμός LED τοποθετείται σε περιοχές όπως η Σάρτη, η Φούρκα, η Τρυπητή, ο Όρμος Παναγίας, αλλά και σε σημαντικούς κόμβους, όπως της Κρήμνης, του Στρατωνίου και της Συκιάς.

Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της ασφάλειας για οδηγούς και διερχόμενα οχήματα, ιδιαίτερα σε σημεία με αυξημένη κυκλοφορία ή περιορισμένη ορατότητα κατά τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου παρεμβάσεων θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος έργων σε επιπλέον επιτρεπόμενα σημεία του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής.

Τον Νίκο Καββαδία, 50 χρόνια μετά τον θάνατό του, τιμούν το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Πολυγύρου με τη μουσικοποιητική παράσταση «Τραγουδάμε Καββαδία – 50 χρόνια μετά…».  Η παράσταση θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου, στο πλαίσιο του 18ου Φεστιβάλ Πολυγύρου.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, χωρίς κρατήσεις.

 

booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.