Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Τη συνδρομή του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ στην πληγείσα Σιθωνία ζήτησε ο Γιώργος Κύρτσος

Την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στην ευρύτερη περιοχή της Σιθωνίας ζητεί, με γραπτή ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος.

 

Ο κ. Κύρτσος, ο οποίος λίγα 24ωρα πριν, είχε επισκεφθεί την πληγείσα περιοχή, επισημαίνει στην ερώτησή του τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία αλλά και το αίτημα του Δήμου Σιθωνίας να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ζητεί την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ, που δημιουργήθηκε για την αντιμετώπιση μεγάλων φυσικών καταστροφών και την εκδήλωση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στις πληγείσες περιοχές της Ευρώπης.

 

Το Ταμείο δημιουργήθηκε μετά τις σοβαρές πλημμύρες που έπληξαν την Κεντρική Ευρώπη το καλοκαίρι του 2002 και έκτοτε έχει χρησιμοποιηθεί σε 73 περιπτώσεις για την αντιμετώπιση καταστροφών, ενώ μέχρι σήμερα έχει παρασχεθεί βοήθεια πάνω από 3,8 δισ. ευρώ σε 24 ευρωπαϊκές χώρες.

 

Ο κ. Κύρτσος κάλεσε την ελληνική Κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα στην καταγραφή των καταστροφών και την υποβολή της σχετικής αίτησης στις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές, επισημαίνοντας πως «αν κινηθούμε άμεσα το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ είναι ένα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ουσιαστικά για την αποκατάσταση της πλημμυροπαθούς περιοχής».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα