Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2026

Ε Επικαιρότητα

Δήμος Κασσάνδρας: Ολοήμερη μάχη με τα πεσμένα δέντρα

Σε διαρκή επιφυλακή βρέθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες οι υπηρεσίες του Δήμου Κασσάνδρας, λόγω των θυελλωδών ανέμων έντασης 9-10 μποφόρ που έπληξαν την περιοχή, προκαλώντας πτώσεις δέντρων και επικίνδυνες κλίσεις σε παρακείμενη βλάστηση κατά μήκος του οδικού δικτύου.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κασσάνδρας κινητοποιήθηκε άμεσα, συμμετέχοντας σε συντονισμένη επιχείρηση με στόχο την αποκατάσταση της ασφάλειας και τη διασφάλιση της ομαλής κυκλοφορίας.

Κλειστό το οδικό κύκλωμα Κρυοπηγής – Πολυχρόνου

Λόγω της επικινδυνότητας από την κλίση πολλών δέντρων, η Τροχαία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής προχώρησε στο κλείσιμο του επαρχιακού οδικού κυκλώματος Κρυοπηγής – Πολυχρόνου, στο ύψος της κατηφόρας προς το Kassandra Palace.

Στο σημείο πραγματοποιήθηκε άμεση επιχείρηση αποκατάστασης, καθώς υπήρχε αυξημένος κίνδυνος πτώσης δέντρων στο οδόστρωμα.

Συντονισμένη επιχείρηση πολλών υπηρεσιών

Στην επιχείρηση συμμετείχαν η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κασσάνδρας, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κασσάνδρας, το Δασαρχείο Κασσάνδρας, η ΔΕΔΔΗΕ, η Ελληνική Αστυνομία και η Τροχαία Χαλκιδικής, καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, σε έναν συντονισμένο μηχανισμό για την αποκατάσταση της ασφάλειας και της κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων πραγματοποιήθηκαν:

  • Υλοτομήσεις εννέα (9) χαλεπίων πεύκων

  • Απομάκρυνση κορμών και μεγάλων κλαδιών

  • Καθαρισμός του οδοστρώματος

  • Προληπτικοί έλεγχοι σε παρακείμενη βλάστηση

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής συνέδραμε με την απομάκρυνση των υπολειμμάτων (κλαδιών), ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία.

Δήμαρχος Κασσάνδρας: Άμεση κινητοποίηση

Σε ανάρτησή του, ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Ηρακλής Λειβαδιώτης, υπογράμμισε ότι η Πολιτική Προστασία βρέθηκε από τις πρώτες ώρες στο πεδίο, ευχαριστώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες για τη συνεργασία και την κατανόηση.

Η σημερινή ημέρα κύλησε με συνεχείς παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του Δήμου, καθώς οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν πολλαπλά περιστατικά με πεσμένα ή επικίνδυνα δέντρα.

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες

Οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ συνιστάται προσοχή στους οδηγούς που κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κασσάνδρας, ιδιαίτερα σε περιοχές με έντονη δενδροκάλυψη.

Η σημερινή κινητοποίηση ανέδειξε την ανάγκη διαρκούς ετοιμότητας σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων, με βασικό στόχο την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών.

📖 Την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Ν. Καρεμφύλλη «Ιστορίες στο τέλος του χρόνου» διοργανώνουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Μουδανιών, ο Δήμος Νέας Προποντίδας και οι Εκδόσεις Kbooks την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 18:30, στο Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Ν. Μουδανιών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας – ποιητής Ιωάννης Βογιατζής, η φιλόλογος Βασιλεία Ζωγραφάκη και η εικαστικός Μαρία Τσιτσάνη.

🎭 Την κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου "Δυόμισι φόνοι και ένα bulldog", σε διασκευή και σκηνοθεσία του Ορέστη Τεάζη, ανεβαζει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΠΑΜΕΙΑ στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών. Η πρεμιέρα του έργου έγινε το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου και οι επόμενες παραστάσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 8, 9, 11, 14, 15 και 16 Φεβρουαρίου την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

 


booked.net

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα